Aanpak riolering Hollandiabuurt

Het college van B en W van Súdwest-Fryslân stelt dit jaar een bedrag van € 880.000 beschikbaar voor het groot onderhoud aan riolering, waaronder de Hollandiabuurt in Bolsward.

 

Normaal gesproken worden de onderhoudswerkzaamheden aan het riool gekoppeld aan het onderhoud van wegen. Voor 2014 zijn er echter bijna geen werkzaamheden aan wegen gepland die samenvallen met groot onderhoud aan het riool.

Ook in Sneek en Stavoren zal het riool aangepakt worden

Meestal moet de riolering worden vervangen, maar daar waar het kan, maakt de gemeente gebruik van relinen. Dit is een techniek waarbij het bestaande riool van binnenuit wordt gerenoveerd. Dit betekent dat het dan niet meer nodig is om het oude riool eruit te halen en te vervangen door een nieuwe rioolbuis.

Bij relinen wordt er slappe kous in het riool getrokken. Nadat de kous is ingetrokken, wordt de kous opgeblazen en uitgehard. Er ontstaat op deze manier een nieuwe binnenzijde van de rioolbuizen. De kwaliteit van de uitgeharde kous is goed. Een op deze manier gerelinede buis gaat ongeveer even lang mee als een nieuw gelegd betonriool of nieuw pvc-riool.

Wanneer de werkzaamheden in de Hollandiabuurt gaan beginnen is nog niet bekend.

(foto via:http://www.gwwkosten.nl/nieuws/n12271-unieke-rioolreparatie-uitgevoerd.aspx) 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.