Aanmelden voor lustrumeditie Friese UITmarkt kan tot 2 juli

 

De voorbereidingen op de vijfde opeenvolgende editie van de Friese UITmarkt, op zaterdag 8 september in Sneek, zijn in volle gang. De eerste aanmeldingen van deelnemers zijn reeds binnen. Wie ook wil optreden bij de traditionele opener van het nieuwe culturele seizoen in Súdwest-Fryslân of een kraam wil bemannen, kan zich nog tot maandag 2 juli aanmelden via de website van Cultuur Kwartier Sneek: cultuurkwartier.nl/fruitmarkt.

Van 11.00 tot 17.00 uur vinden er aan de Westersingel, Julianastraat en de Kerkgracht op vier podia optredens plaats. Aanstormend talent uit de regio staat in de spotlights op het gezamenlijke podium van Kunstencentrum Atrium, Poppodium Bolwerk en Kunstbende Friesland. Ook is er een podium speciaal voor koren. Op een derde platform vinden optredens plaats van dans- en HaFabra-groepen. Tevens is er een open podium voor iedereen die zijn of haar kunsten wil laten zien voor een publiek. Ook hiervoor kan men zich aanmelden tot 2 juli. Nieuw bij de lustrumeditie is dat er op verschillende plekken straattheater te zien zal zijn.

Kunst- en cultuuraanbieders uit Súdwest-Fryslân zijn met hun nieuwe aanbod te vinden bij een van de vele kraampjes. Er wordt onder andere een museumplein, Cultuur Kwartier Sneek-plein en een LF2018-plein ingericht. De laatste locatie bevat een overzicht van de nog resterende hoogtepunten van het Culturele Hoofdstad-jaar in Súdwest-Fryslân. Net als voorgaande edities kunnen kinderen weer opdrachten uitvoeren aan de hand van de Appelkaart. Diverse eet- en drinkgelegenheden, waaronder foodtrucks, maken de festivalsfeer op 8 september compleet.

De Friese UITmarkt wordt jaarlijks georganiseerd door het Cultuurplatform Súdwest-Fryslân, voorheen DOS (Directeuren Overleg Súdwest-Fryslân).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.