Aanleg rotonde Sudergowei start in september

Begin september zal begonnen worden met de werkzaamheden aan het kruispunt bij Bolsward in de Sudergowei.

In opdracht van Rijkswaterstaat maakt de provincie Fryslân van het kruispunt een rotonde. Het verkeer kan dan veiliger van en naar de op- en afritten van de A7 rijden. In oktober 2014 moet het werk klaar zijn.

Verkeershinder en stremmingen

De provincie heeft de aannemer gevraagd om de Sudergowei om de N359 alleen in de weekenden te stremmen. Op die manier zal het verkeer op de Sudergowei zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. De op en afritten van de A-7 zullen in ieder geval zijn afgesloten tijdens de werkzaamheden

Het verkeer op de Sudergowei van en naar Bolsward kan door rijden via een bypass.

Buslijnen

De buslijn 44 rijdt tijdens volledige weekendstremmingen van de N359 over Exmorra en Allingawier. De bushaltes Bolsward-Kloosterlaan en Tjerkwerd vervallen dan. Tijdens de hele uitvoering van het project vervalt bushalte Bolsward-Kloosterlaan, omdat deze bus niet over de A7 kan rijden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.