Aanleg Reidmarroute uitgesteld

Blauwhuis/Bolsward- De realisatie van de Elecrtric Only Reidmarroute wordt met een half jaar uitgesteld tot eind 2017. Dit blijkt uit een door de Provincie en Gemeente verspreidde nieuwsbrief.

Aanvankelijk was er het voornemen om dit voorjaar een start te maken met de aanleg maar een hoofdtransportleiding van Vitens ‘gooit roet in het water’  van de Reidmarroute. Volgens de nieuwsbrief moet eerste de Vitens transportleiding omgelegd worden waarna pas met de aanleg kan worden begonnen. Volgens de nieuwsbrief kan er na het oponthoud in 2018 worden genoten van de Reidmarroute.

Peter Walinga fractievoorztiter van GemeenteBelangen Totaallokaal (GBTL) vindt dat de nieuwsbrief wel wat vragen oproept Zo wil hij weten hoe het kan dat de gemeente plotseling werd geconfronteerd met de transportleiding van Vitens. “Als immers iemand dat zou moeten weten is dat toch de gemeente?  En wie draait er voor de kosten op voor de omlegging van de transportleiding? Vitens zal wel niet bereid zijn  om de kosten voor de omlegging voor haar eigen rekening te nemen”Aldus Walinga. De gemeente ziet volgens de nieuwsbrief nu mogelijkheden om door te gaan met de bouwtekeningen

“Dat vinden wij ook vreemd want die hadden toch allang klaar moeten zijn?  Als wij alles bij elkaar optellen dan denken wij dat de Reidmarroute pas in het seizoen 2019 is gerealiseerd. Wij hebben inmiddels vragen hierover aan het college gesteld”:Aldus Walinga

Foto via Fryslan-Sudwest

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.