Aankomend weekend Beestachtig Bolsward

Zaterdag en zondag is in de Broerekerk de tentoonstelling Beestachtig Bolsward te zien.

Voor deze expositie zijn 11 kunstenaars gevraagd uit Friesland, Groningen en Gelderland. Allemaal brengen zij werk dat met het thema Beestachtig heeft te maken. Beestachtig kan uiteraard op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Het is aan de kunstenaar om daar mee te stoeien. Ter ondersteuning heeft de organisatie een gedicht met bijbehorend schilderij van Bolsward te leen gekregen van Connie Harkema. In elk stad een ander schilderij met gedicht van haar hand.

Helaas heeft Maria Koijck wegens familie omstandigheden haar deelname af moeten lassen. maar is het de organisatie op de valreep gelukt om vervanging te vinden.

Johan Visser, kunstenaar uit Leeuwarden, maakt prachtige houten beelden met een humoristisch tintje.De organisatie is blij dat hij op zo’n korte termijn nog mee kon doen.

Naast de kunst kunt u genieten van klassieke klanken. Zowel achtergrond- als live klassiek zullen ten gehore worden gebracht.

Op zaterdag klinkt klassiek van Froukje de Wit cello met haar pianist in de Broerekerk. Froukje is oa. stemcoach, speelt piano en cello en heeft een eigen lespraktijk in Bolsward.
De achtergrondmuziek- Le carnaval des animaux van Saint- Saëns – past prachtig bij het thema Beestachtig. Zondag klassiek wordt nog aangewerkt.

In de afgelopen weken zijn alle deelnemende kunstenaars, extra inbreng en de muziek van BEESTACHTIG BOLSWARD voorgesteld.

 

Er is een mooi klein boekje gemaakt over deze EXPOSITIE met alle kunstenaars en informatie rond PoP. Deze is te koop in de Broerekerk.

Maar een vrijwillige bijdrage juicht de organisatie ook van harte toe. men heeft geen subsidie, dus kan wel wat steun gebruiken.

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.