Aangiftes voor babbeltruc in Bolsward en Sneek

De politie waarschuwt voor mensen die momenteel actief in de regio zijn met de zogenoemde babbeltruc.

De afgelopen dagen is er een aantal keer aangifte gedaan van zo’n pogingen tot diefstal van geld en sieraden door middel van deze babbeltruc.

Het ging in dit geval om een vrouw met een intekenlijst voor een  goed doel  in het buitenland. Als het slachtoffer naar binnen loopt om een paar euro te halen, wordt ze meteen gevolgd de woning in. Daarna wordt er water of thee gevraagd. De verdachte maakt daarna snel een zoekslag in de woning, onduidelijk is of er een tweede verdachte betrokken is bij deze manier.

Het werd gemeld door bejaarde bewoners vanuit het Bonefatiushuis aan de Jachthavenstraat te Sneek en het Sint Theresiahuis aan de Professor Titus Praamsmaweg. Een mogelijk soortgelijk geval in Bolsward wordt nog nader onderzocht. Aannemelijk is dat er meer gevallen zijn gebeurd zonder dat slachtoffer dit zo heeft ervaren.

Signalement verdachte: kleine vrouw met licht getint buitenlands uiterlijk met een paardenstaart. Ze sprak gebrekkig Engels en ze was donker gekleed.

De politie vraagt om bij uw ouders te informeren of zo’n soort situatie zich heeft voorgedaan en om dan contact op te nemen met de politie als dit zo is. 0900-8844.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.