Aaisykjen verboden

Het lijkt de Faunabescherming te zijn gelukt om het zoeken naar kievitseieren te laten verbieden.

Want de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft bepaald dat op straffe van een dwangsom van 2500 euro per dag het verboden is om nog langer kievitseieren te zoeken. Met een maximum van €15.000,-

De 4300 pashouders van de Bond Friese Vogelwachten mochten van de bond het veld in. Onder andere om het eerste ei van een gemeenten te zoeken, maar vooral te laten liggen. Om vervolgens toch door de betreffende burgemeester te worden gehuldigd. Daarnaast werden de nesten geregistreerd en beschermd.

De bond vindt dat er niets mis is met de manier van eizoeken zoals die dit jaar gaat want het gaat volgens de bond om nestbescherming. De bond heeft twee dagen te tijd om hun leden op de hoogte te brengen van dit besluit.

Verschillende eizoekers hebben bij ons aan dat ze morgen gewoon het veld weer in te gaan om nesten te zoeken, te registreren om  de kievit uiteindelijk te beschermen.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.