Aaipop opent met jubileumlied

Toen Stichting Aaipop dichteres Pieteke de Boer uit Wommels benaderde met de vraag of zij een paar gedichten wilde schrijven speciaal voor het Aaipop festival konden zij nog niet bevroeden dat deze opdracht een bijzonder jubileum lied op zou leveren.

Het Aaipop festival bestaat dit jaar exact 35 jaar en dat wordt gevierd op Paasmaandag in Nijland. Na twee jaar geen echte Aaipop te hebben kunnen organiseren in verband met de corona maatregelen en met de oorlog in Oekraïne beseft Stichting Aaipop de bijzonderheid van dit jubileum.

Het Aaipop festival is erop gericht Friese muziek en cultuur te stimuleren. Bij jongeren en bij ouderen, ook in moeilijke tijden. Pieteke de Boer heeft dit prachtig verwoord in het gedicht en Stichting Aaipop de mogelijkheid gegeven dit gedicht te gebruiken voor een lied. Susanne Spies uit Nijland heeft afgelopen week onder het gedicht een melodie gemaakt en zal met dit lied, vooraf aan de openingsband Jabuur Neebuur, de 35ste editie van het Aaipop festival openen.

Daarnaast is er een clip gemaakt met oude beelden van het Aaipop festival in 2019 en nieuwe beelden op de plek waar Aaipop 35 jaar geleden begon, de Herberch fan Nylân. Dit muzikale project is op zeer korte termijn door Susanne Spies gerealiseerd en hierdoor een echt cadeautje voor Stichting Aaipop. Het lied zal aankomende week via de sociale Aaipop kanalen gedeeld worden.

Naast het jubileumlied heeft Pieteke de Boer nog vier korte gedichtjes gemaakt. Al deze gedichten zullen te lezen zijn op het festivalterrein.

Enkele jaren geleden heeft Stichting Aaipop de focus gelegd op naast het stimuleren van Friese muziekschrijvers, ook bezoekers te triggeren met de Friese taal door vele Friese teksten ten toon te stellen op het festivalterrein. Deze ontwikkeling maakt dat het Aaipopfestival uitgegroeid is tot een Friese beleving voor het oor en het oog.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.