A Short Festival About Sound & Music op 2 en 3 juni in Filmhuis Bolsward

Filmhuis Bolsward presenteert: ‘A Short Festival About Sound And Music’, een piepklein filmfestival op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni met muziek in de hoofdrol.

Je moet klein beginnen tenslotte en daardoor kunnen we veel aandacht besteden aan de inhoud. We vliegen alle kanten op met de musical-achtige speelfilm ‘De zevende hemel’ en een documentaire met muziek over het tragische leven van Adrian Borland, zanger en songschrijver van legendarische ’80’s band ‘The Sound’.

Bij beide voorstellingen hebben we de makers van deze twee Nederlandse producties bereid gevonden bij de vertoning aanwezig te zijn!

Job Gosschalk, regisseur van ‘De zevende hemel’ is een veelzijdig maker van films, theater en ook mede-eigenaar van een castingbureau. Bekende succesvolle producties van zijn hand zijn: de film ‘Alles is liefde’ en recent de veelgeprezen theatervoorstelling ‘De Marathon’ naar de gelijknamige film van een aantal jaren geleden die we nog in filmhuis Bolsward hebben vertoond.

Jean-Paul van Mierlo is misschien wel de grootste fan van de jaren ’80 band ‘The Sound’ en hun zanger Adrian Borland in Nederland. Toen hij de documentaire ‘Seaching for Sugarman’ zag werd hij geïnspireerd tot het maken van de documentaire ‘Walking In The Opposite Direction’. Met behulp van crowdfunding, verkoop van enkele gitaren van Adrian Borland en de hulp van vrienden wist hij dit voor elkaar te krijgen. Inmiddels ging de film in première op het prestigieuze IDFA-documentaire-festival in Amsterdam. Na enkele verdere vertoningen in Nederland en België werd de laatste week van april een korte festival-tournee met de documentaire door Engeland gedaan. De steden London (2x), Brighton, Liverpool en Hull werden aangedaan. En nu dan in het Fietselfstedentochtweekend in Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.