6,5 miljoen voor aanpak N-359 Bolsward-Workum

Provincie Friesland wil de komende jaren 30 miljoen euro extra investeren om provinciale wegen veiliger te maken.

Ruim 70 trajecten, kruispunten en oversteken zijn benoemd en al dit jaar treft de provincie de eerste maatregelen. Wegen krijgen onder andere betere markering en stevige bermen. Ook kruispunten en oversteken worden veiliger gemaakt. Ook het onderhoudsniveau van wegen gaat omhoog.

Voor de N-359, de Sudergoawei, wordt 6,5 miljoen euro geïnvesteerd. De weg zou onder andere verbreed moeten worden en is de wens om de verschillende kruispunten om te bouwen tot rotondes of ovonde. Ook wil de provincie de verschillende agrarische overgangen veiliger maken. Daarnaast komt er extra geld vrij voor het kruispunt Marnezijl.

Gedeputeerde Sietske Poepjes: “It is wichtich dat dielnimmers oan it ferkear harren feilich ferpleatse kinne. Mei dizze ynvestearring meitsje wy noch mear ferkearssituaasjes yn Fryslân feiliger. Wy ferbetterje de lokaasjes dêr’t in soad ûngelokken plak fine. Ek nimme wy maatregels op de plakken dy’t troch sawol fytser as automobilist as ûnfeilich sjoen wurde.” De eerste werkzaamheden beginnen nog dit jaar, het programma loopt door tot en met 2019.

Klik hier voor een overzicht van de provincie met de aan te pakken knelpunten.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.