500 jaarna de Reformatie weer een Eucharistieviering in Westhem

Zondag 9 september half tien verruilen Pastoor Peter van der Weide, de misdinaars, koster, het koor, de organist en de parochianen de Blauwhuister RK Sint Vituskerk voor de Protestante Bartholomeüskerk van Westhem.Pastoor van der Weide: “De Westhemmer kerkklokken kondigen 500 jaar na de reformatie weer een Eucharistieviering aan. Iedereen is van harte welkom”.

Het bestuur is nog op zoek naar een ‘pûstetraper’, die het orgel zondag van lucht voorziet.De viering wordt gehouden in het kader van het Nationale Monumentenweekend waarbij de kerken van Blauwhuis en Westhem en de Klokkentoren van Greonterp samenwerken.

De Bartolomeüskerk (toren 13de eeuw, kerk 1708) was tot de reformatie katholiek, daarna protestant. De kerk is eigendom van de Stichting Alde Fryske Tsjerken.Tegenwoordig is er eenmaal per jaar een Oecumenische kerkdienst. Verder zijn er tentoonstellingen en de kerk is trouwlocatie voor het burgelijk huwelijk.

De eerste steen van de Blauwhuister Sint Vituskerk werd veel later in 1868 gelegd. Zondag 23 september daar de opening van het Jubileum Jaar 150 jaar Sint Vituskerk.

De huidige klokketoren van Greonterp stamt uit1822.

 

Zondag 9 september Eucharistieviering Bartolomeüskerk Westhem
Aanvang 09.30 uur

Na afloop gratis koffie

Iedereen is van harte welkom

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.