50 nieuwe arbeidsplaatsen bij Rentex Floron

Bolsward – Rentex Floron, het grootste zelfstandige wasserijbedrijf van Nederland en gevestigd te Bolsward, biedt 50 nieuwe arbeidsplaatsen.

Eind 2015 contracteerde Rentex Floron drie grote zorggroepen. Hiermee creëert zij nieuwe banen voor Bolsward en de gemeente Súdwest Fryslân.

Nieuwe klanten
Rentex Floron biedt momenteel werkgelegenheid aan 450 medewerkers. Het wasserijbedrijf in Bolsward richt haar dienstverlening op de gezondheidszorgbranche. Het familiebedrijf heeft in Heerenveen ook een wasserij met 174 medewerkers die zich richt op de hospitalitymarkt, Wasserij De Blinde.

In de afgelopen maanden nam Rentex Floron deel aan diverse aanbestedingsprojecten. Dit heeft geresulteerd in drie langdurige opdrachten bij het Spaarne Gasthuis te Haarlem, Zorggroep Noordwest-Veluwe te Ermelo en de A12-ziekenhuizen in Den Haag, waaronder het Bronovo, het Groene Hart Ziekenhuis, Medisch Centrum Haaglanden en Verpleeghuis Nebo. Door deze toename aan wasgoed, breidt Rentex Floron de productiecapaciteit uit. De werktijden worden verruimd naar avonddiensten en ook in de weekenden wordt er binnenkort productie gedraaid. Aanleiding ook voor Rentex Floron nieuwe medewerkers te werven die de organisatie komen versterken. De werktijden zijn veelal in de avond en het weekend, Rentex Floron kan daarmee nu ook studenten/scholieren een bijbaan bieden.

Innovatie en opleiding
Naast uitbreiding en groei van de organisatie richt Rentex Floron de komende jaren haar pijlers op innovatie en opleiding. Zo is er afgelopen periode volop geïnvesteerd in nieuwe innovatieve productielijnen om de uitbreiding aan capaciteit aan te kunnen. Ook brengt de groei logistieke en technische uitdagingen met zich mee. Om de medewerkers mee te laten groeien met deze ontwikkelingen start Rentex Floron binnenkort met een eigen opleiding in samenwerking met het ROC Friese Poort te Sneek. Het gaat om een mbo-opleiding tot logistiek medewerker. In februari / maart vindt de kick-off plaats, in totaal gaan 16 medewerkers de opleiding volgen in een werk/leertraject.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.