Nu al trek: 5 zinderend zonnige zomerkookboeken

Zo’n plaatje van een tafel in het gras met houten stoeltjes rondom, en op die tafel de lekkerste kleurrijkste zomermaaltijden. Dat wil je toch! Op zo’n tafel geen stokbrood en een bak met huzarensalade. Dat zijn we wel een beetje ontgroeid. Net zoals die voorgekookte BBQ-hamburger uit de super overigens. Wat dan wel? Sla er eens een zomerkookboek op na en ga experimenteren, en vooral lekker eten. Buiten!

Wat is er fijner dan buiten eten of misschien zelfs buiten koken? In de zomer zijn de avonden lang en zwoel en na een volle dag buiten heb je vaak wel trek, maar kies je voor wat lichtere zomerse maaltijden. Maaltijden die lekker zijn en er ook nog eens heel aantrekkelijk uitzien. Zo gepiept, met de juiste instructies.

Heerlijke zomer

Een boek vol zonnige gezonde gerechten

De stoofpotjes en stampotten reserveren we voor de herfst en de winter, nu gaan we voor salades, gerechten van over de grens en veel kleine hapjes. Een van die boeken die daar een steentje aan bijdraagt is het boek ‘Heerlijke zomer’ van Natalia Rakhorst. Hierin veertig recepten en acht complete weekmenu’s. Van paella tot yoghurtijs en van een couscoussalade en een broodje caprese. Dat het een boek is met daarin gezonde gerechten waar je ook nog eens van kunt afvallen is mooi meegenomen.

(Project Gezond b.v.)

 

Simpel

Ottolenghi-liefhebbers kunnen hun hart weer ophalen

Als buiten de zon schijnt, sta je liever geen uren in een warme keuken. Dan ga je voor snel en simpel. Het boek ‘Simpel’ van Yotam Ottolenghi sluit hier naadloos bij aan. Mediterrane gerechten spelen natuurlijk een grote rol. Het boek is in het Engels, maar dat mag de kookpret niet drukken. Ottolenghi staat garant voor niet alleen gerechten met de meest heerlijke ingrediënten, maar ook nog eens heel mooie gerechten. Dat maakt een zomeravond nog meer bijzonder.

(Ebury Publishing)

 

Eat this

Ga los op alle mogelijke groenten

Groente en groente en nog eens groente. Gezond, lekker en op een verrassende manier klaargemaakt. Maar liefst zeventig gerechten telt dit boek van de Blendbrothers. De gerechten zijn ofwel quick (20 minuten), in between (20-35 minuten) of met take your time (langer dan 35 minuten) klaar te maken. Handig opgedeeld, dus je kunt kiezen.

(uitgeverij Lannoo)

 

Lowlands BBQ

Nu eens op echt vuur!

Dit enorm dikke BBQ boek van Jord Althuizen geeft een reeks aan BBQ-recepten zoals je ze nog nooit zag. Althuizen is voormalig chef-kok, restaurantmanager, culinair eindredacteur en avonturier. In 2010 begon hij met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. Hier kun je de hele zomer je hart aan ophalen als je van buiten koken en een fikkie houdt. Het boek staat overigens ook vol met prachtige foto’s.

(Kosmos uitgevers)

 

Home made zomer

Waar je zomers blij van wordt

Onze eigen Yvette van Boven schreef het boek al een paar jaar geleden, maar het kan deze zomer absoluut nog dienstdoen. Misschien ken je haar van het televisieprogramma Koken met Van Boven of van haar wekelijkse rubriek uit de Volkskrant. Dan weet je waar ze toe in staat is, en met een flair waar je gewoon enorm blij van wordt. Wat te denken van een zelfgebakken brood met een yoghurtdip met munt, hummus van witte bonen en cantharelpaté. Dat dus!

(Fontaine uitgevers b.v.)

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.