5 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan

Op vakantie gaan anno 2021 is anders dan je gewend was. Heb je al vakantieplannen gemaakt of twijfel je nog of je de regen gaat ontvluchten en een warmer land op gaat zoeken? Wat het antwoord ook is, lees eerst onze vijf goed voorbereid op vakantie tips even door.

Lange zwoele zomeravonden, terrasjes met gezellige muziek en een hapje en drankje. Eindeloos slenteren langs de boulevard of eeuwen oude stadjes bezoeken. Wie droomt er niet van. Maar ga je dit jaar of stel je het toch nog liever even uit. Wat de keuze wordt, is natuurlijk aan jou. Goed voorbereid zijn en weten wat je te wachten staat, maakt het wel makkelijker kiezen. En alleen met de voor jou juiste keuze kun je echt genieten van je vakantie.

  1. Je keuze en het alternatief

Heb je nog niet geboekt, dan is het verstandig om naast je favoriet nog één of meerdere alternatieven te bedenken. Stel dat er dan andere regels komen in het land van je keuze, kun je adhoc nog omschakelen waardoor de vakantie voorpret minder verstoord wordt. Werk daarom het liefst twee keuzes uit in een ander land of verzin een alternatief in Nederland. Ook vooraf een exitplan klaar hebben, kan je rust geven.

Of je nu in Europa blijft of naar één van de andere werelddelen wil reizen, check niet alleen de algemene regels maar ook de specifieke regels van het land zelf. Ga je naar Kroatië, check dan het reisadvies Kroatië. Vergeet ook niet om te kijken wat de regels voor inreizen in Nederland zijn als je weer terugkomt uit het betreffende land.

  1. De QR code

Sinds 1 juli jongstleden is er de CoronaCheck App. Dit is de Nederlandse versie van de Digital Green Pass en geldt voor alle landen binnen de EU. Met deze app kun je met je DigiD een QR code aanmaken die jouw test of vaccinatie gegevens bevat. Deze internationale QR wordt geaccepteerd als toegangsbewijs tot een land. Uiteraard moet je daarnaast ook nog je ID kaart of paspoort kunnen tonen. Ga je in Nederland op vakantie gaat of misschien een dagje naar een buurland, ook dan is de app handig om direct alle gegevens bij de hand te hebben.

  1. Kinderen

De kans is groot dat jij al (deels) gevaccineerd bent maar je kinderen nog niet. In de meeste landen gelden speciale regels voor kinderen vanaf zes jaar. Zorg dat je zelf goed voorbereid bent en de regels van het land van je bestemming kent en besluit of je ze acceptabel vindt of niet. Probeer zo mogelijk ook je kinderen voor te bereiden op wat er komen gaat zoals bijvoorbeeld extra testen.

  1. Doorreislanden

Niet alleen het land van je bestemming is belangrijk maar ook de zogenoemde doorreislanden. Sommige landen hebben speciale regels voor doorreizen.

Ga je met het vliegtuig, dan is het verstandig om ook te kijken naar de regels en die gelden tijdens het wachten en de regels op de bestemmingsluchthaven.

  1. Tijdverschil en tijdsaanduidingen

Zelfs als er geen tijdsverschil is in het land van je bestemming dan is het toch goed om te beseffen dat andere landen een andere manier hebben van het aanduiden van de tijd. In de meeste landen wordt de tijd namelijk aangeven in am pm. Zorg dat je goed checkt hoe laat je ergens moet zijn. Het is toch lastig als je te vroeg in een hotel aan komt of te laat op de luchthaven.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.