5 jaar ‘beursgong’ in Bolsward

Exact 5 jaar voordat zij burgemeester van Súdwest-Fryslân wordt opende toenmalig gedeputeerde Jannewietske de Vries met een forse klap op de ‘beursgong’ op 27 september 2013 De Beurs in Bolsward.Het was het officiële startsein voor zes bedrijven om ‘de handel te openen’. 

De Beurs werd een voorbeeld genoemd voor de rest van Fryslân inzake de aanpak van leegstand in een binnenstad. Wethouder Maarten Offinga sprak toendertijd van “veel ondernemerslef dat bitter hard nodig is om weer voor reuring te zorgen. Bolsward krijgt zo langzamerhand door zelfbewuste ondernemers weer zijn eigen kracht terug.’ ‘

Kracht heeft De Beurs gekregen want 5 jaar later zijn 5 van de 6 bedrijven (Hairstyle Haarsma/Angélique Beauty &Wellness/Primera/Etos/Sporza Fitness) nog zeer actief met als aanvulling de vorig jaar geopende spirituele inspiratiewinkel. De Beurs is in de afgelopen jaren graag en veel bezocht mede gezien de diversiteiten en de verzameling van diensten en producten.

Op vrijdag 21 september aanstaande, in een voor de binnenstad al feestelijk weekend met Heerlijk Bolsward en zaterdag de modeshow, zullen de 6 bedrijven van 14.00-21.00 een feestje in De Beurs vieren met allerlei leuke acties, events, kortingen en attenties.

De naam ‘De Beurs” is ontleend aan café De Beurs. Van 1843 tot 1981 dreven vier generaties Van der Zee een café met die naam aan de Nieuwmarkt.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.