5 jaar ‘beursgong’ in Bolsward

Exact 5 jaar voordat zij burgemeester van Súdwest-Fryslân wordt opende toenmalig gedeputeerde Jannewietske de Vries met een forse klap op de ‘beursgong’ op 27 september 2013 De Beurs in Bolsward.Het was het officiële startsein voor zes bedrijven om ‘de handel te openen’. 

De Beurs werd een voorbeeld genoemd voor de rest van Fryslân inzake de aanpak van leegstand in een binnenstad. Wethouder Maarten Offinga sprak toendertijd van “veel ondernemerslef dat bitter hard nodig is om weer voor reuring te zorgen. Bolsward krijgt zo langzamerhand door zelfbewuste ondernemers weer zijn eigen kracht terug.’ ‘

Kracht heeft De Beurs gekregen want 5 jaar later zijn 5 van de 6 bedrijven (Hairstyle Haarsma/Angélique Beauty &Wellness/Primera/Etos/Sporza Fitness) nog zeer actief met als aanvulling de vorig jaar geopende spirituele inspiratiewinkel. De Beurs is in de afgelopen jaren graag en veel bezocht mede gezien de diversiteiten en de verzameling van diensten en producten.

Op vrijdag 21 september aanstaande, in een voor de binnenstad al feestelijk weekend met Heerlijk Bolsward en zaterdag de modeshow, zullen de 6 bedrijven van 14.00-21.00 een feestje in De Beurs vieren met allerlei leuke acties, events, kortingen en attenties.

De naam ‘De Beurs” is ontleend aan café De Beurs. Van 1843 tot 1981 dreven vier generaties Van der Zee een café met die naam aan de Nieuwmarkt.

1 reactie

  1. Boudien Dijkstra van der Zee schreef:

    Wat een leuk artikel over de Beurs. Ik ben daar geboren in het pand van cafe de Beurs. Ook mijn vader, geboren in 1900 heeft 63 jaar gewoond in cafe de Beurs.

Geef een antwoord