5 goede redenen om dagelijks te relaxen op je bank 

Stress is de oorzaak van veel ziekten en gezondheidsproblemen. Zelfs een gezondere levensstijl bestaande uit sport, goede voeding en  het vermijden van schadelijke ondeugden zoals roken of alcohol kan niet garanderen dat we een goede gezondheid behouden als we worden gegrepen door angst en zorgen die worden veroorzaakt door werk en gezinsaangelegenheden. Stress en spanning zijn de grootste bedreiging voor ons welzijn en worden in verband gebracht met ernstige hartaandoeningen en neurologische aandoeningen. Leren om angst te verlichten en elke dag de juiste tijd te besteden aan vrije tijd en ontspanning is daarom een ​​belangrijk gebaar voor de fysieke en psychologische gezondheid. Ontspan je dagelijks op je relaxbank vanwege de onderstaande redenen:

Het verbetert de werking van je immuunsysteem

Een onderzoek uit 1990, uitgevoerd aan de Carnegie Mellon University, heeft aangetoond dat chronische stress verband houdt met het verlagen van de immuunafweer. Het is bewezen dat proefpersonen met chronische stress het dubbele risico lopen om verkouden te worden dan degenen met een laag of normaal stressniveau. Dit kun je voorkomen door elke dag te relaxen op je bank, al kan zitten op een relaxstoel in je woonkamer ook zeker voor ontspanning zorgen.

Het helpt je om de juiste keuzes te nemen

Het is intuïtief: als je gestrest bent, is het moeilijk om helder te denken. Even ontspannen voor een belangrijke beslissing kan helpen om de geest leeg te maken en de juiste balans te vinden om na te denken en de juiste afwegingen te maken. Ga dus even chillen op je sta op stoel voordat je een belangrijke beslissing moet maken zodat je hopelijk helder kunt nadenken en zo de juiste keuze kunt maken.

Het neemt depressie weg

De stress op de lange termijn, omdat de staten van verdriet en ontmoediging, en in ernstige gevallen kan het zelfs leiden tot depressie. Relax helpt de niveaus van serotonine en dopamine te verhogen en depressie te voorkomen. Daarom moet je toch echt elke dag ontspannen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je favoriete serie te kijken op tv terwijl je op de bank ligt te chillen, maar ook het lezen van een goed boek kan zorgen voor een fantastische ontspanning.

Het is goed voor je hart

Stress verhoogt de bloeddruk en verhoogt het risico op hartaanvallen en andere cardiovasculaire problemen. Ontspanning is essentieel voor de gezondheid van het hart, omdat het spanning verlicht, de geest kalmeert en het adrenalineniveau verlaagt. Ook als je goed voor je hart wilt zorgen, moet je dus dagelijks ervoor zorgen dat je goed ontspant.

Het verbetert je geheugencapaciteit

Stress belast het aandachts- en concentratievermogen, waardoor het moeilijk is om informatie op te slaan. Stress kan ook de degeneratieve processen van de ziekte van Alzheimer versnellen. Dit wil je natuurlijk zien te vermijden, wat je dus kunt doen door minder gestrest te zijn. Dagelijks ontspannen zal hier uiteraard bij helpen. Daarom alleen al is het van belang dat je elke dag zorgt voor een goede ontspanning van je lichaam en geest.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.