4 medailles voor Hanzestadtursters in Lemmer

Zaterdag 14 januari vond de eerste plaatsingswedstrijd van de D-oefenstof in Lemmer plaats.

Femke met zilver (links) en Jildou met goud

Het was een vuurdoop voor zes Hanzestad turnsters; Yasmine Niemarkt, Eef Ykema, Mirte Holwerda, Gabriëlle Out, Sanne Marije Tiesma en Terza Azis. De selectiemeisjes stonden er strak gekleed op in prachtige nieuwe turnpakjes! De eerste ronde was het meteen raak voor de Hanzesturnsters. Prachtig goud voor Jildau Siesling, gevolgd door clubgenoot Femke Yska met zilver in jeugd 1 niveau D3. Beide dames ijzersterk op de balk. Ze turnden beheerst en ervaren aan de 4 toestellen en dat werd terecht beloond.

Yara de Boer, Nynke Tinga en Mirte Vrieswijk namen deel in pup 2 niveau D2. Een pittig niveau met grote concurrentie. Zij hadden alle drie pech bij de balk waardoor het podium uit zicht bleef.

Van boven naar beneden Nora Friederich 2e plaats Anthe Troost 5e plaats en Yasmine Niemarkt

Terza Aziz turnde voor het eerste een KNGU wedstrijd, door een foutieve langemat oefening miste zij net het podium, maar werd zeer knap 5e in jeugd 1 niveau D4. Anthe Troost en Nora Friederich namen deel in pup1 niveau D3. In deze categorie deden maar liefst 31 turnsters mee. Nora behaalde de hoogste score op de evenwichtsbalk en was verder stabiel op de overige toestellen. Hierdoor behaalde ze een mooie tweede plaats.

Ploeggenoot Anthe was zeer sterk op de sprong en brug en kon hiermee een val van de balk compenseren. Ze werd hierdoor knap 5e. Iris Fontein turnde een zeer sterke knappe wedstrijd met veel moeilijk bonus elementen. Door een onvolledige langemat oefening, kwam ze net te kort en werd ze 5e.

Op 18 maart vindt de tweede plaatsingswedstrijd in Lemmer plaats. Hierna zal bekend worden welke turnsters doorstromen naar de Friese Kampioenschappen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.