Geen topfavorieten voor Arum

kaatswantKomende zondag wordt in Arum de generale voor de 161ste PC gekaatst. Na een vervelende schouderblessure is Teake Triemstra weer van de partij. 
Samen met zijn maten Daniël Iseger en Gert Anne van der Bos was hij de laatste jaren favoriet. Nu liggen de kaarten anders. Alle 10 parturen die aan de Arumer Hoofklasse kaatspartij meedoen kunnen in principe in de kransen komen.

Naast het feit dat er geen uitgesproken favoriet is, zijn de perikelen rond het “ranking-systeem” en de kaatsnap fel bediscussieerde items. “Een aantal kaatsers is meer bezig met rekenen dan met kaatsen” aldus een insider. Het ingenieuze ranking-systeem bepaalt op welke partij een kaatser mag uitkomen. Vooral in de aanloop naar de PC geeft dat extra spanning. Naast de Heren Hoofdklas komt zondag de Dames Hoofdklasse in Arum in actie. Bij de dames is ook geen uitgesproken favoriet, al wordt het partuur van Lissette Wagenaar, Leonie van der Graaf en Fenna Zeinstra de grootste kansen toebedeeld.
De dames starten om half twaalf, de heren om twaalf uur. Mocht de planning uitkomen dan kaatsen de dames hun finale in de pauze van de heren-wedstrijd op het hoofdveld. De ongeveer 90 vrijwilligers van kaatsvereniging “Willem Westra” zien er naar uit om de dag in goede banen te leiden. De kaatswedstrijd in Arum kenmerkt zich van oudsher ook door een hoog
reünie-gehalte. Onder genot van de stemmingsmuziek vanaf 16.00 uur en in de avond de band “X-STATIC” zullen weer menige noot gekraakt worden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.