33 nieuwe bomen geplant tijdens Nationale Boomplantdag (foto album)

Vandaag zijn tijdens de Nationale Boomfeestdag 33 nieuwe bomen geplnat door zeventig leerlingen van basisscholenDe Bron en De Blinker uit Bolsward planten.

Samen met wethouder Durk Stoker werden in natuurpark Oost aan de Ugolaan en het Fruithof aan de Hartwerdervaart bij de basisscholen

 Sinds 1957 planten landelijk ruim 100.000 kinderen van basisscholen op Boomfeestdag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen. Het team Beheer Onderhoud Groen van de gemeente en de Miljeuwurkgroep Boalsert verzorgde dit jaar de Boomfeestdag in Súdwest-Fryslân.

33 nieuwe bomen

De leerlingen – allen uit groep 7 – hebben dertig iepen en één walnotenboom in het natuurpark Oost, aan de buitenkant van de Ugolaan. Ook planten ze twee walnotenbomen in het Fruithof, vlakbij hun beide scholen, als aanvulling op de bestaande fruitbomen.

Foto’s Martinus Jansen (foto album)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.