30e Politie Heamielpartij

Op donderdag 22 juni 2017 werd voor de 30e keer de Politie Heamielpartij gekaatst.

In 1988 besloten 5 collega’s van de politie om een kaatspartij te organiseren tijdens het Heamiel. Na 30 jaar is Roel Adolfs de enige overgeblevene van het 5-tal. Mede dankzij hem kon deze partij elk jaar weer gekaatst worden. Door Frank Eggens van de Politie Noord Nederland, werd Roel in het zonnetje gezet voor 30 jaar inzet. Hij ontving naast een bloemetje, een kalender met kaatst historie momenten een prachtige zilveren trofee bestaande uit de klauw van de adelaar met daarin een kaatsbal. Een zichtbaar ontroerende Roel bedankje een ieder voor dit aandenken. Aan het eind van de middag kreeg Roel uit handen van de Kaatsvereniging Bolsward en het Heamiel comité voor zo’n inzet nog een bekende alcoholische versnapering. Roel geeft het stokje over aan Arno Eisma.

Gedurende de prachtige dag werd er in 2 klassen gekaatst. In de A-klasse speelden 4 parturen en de B-klasse voor de 45-plus 5 parturen. Onder het toeziend oog van scheidsrechter Age Tichelaar uit Harlingen. Aan het eind van de middag werden de laatste partijen afgebroken i.v.m. de regen en onweer. Na het nodige rekenwerk konden de Heakeninginne en haar hofdames de prijzen uitreiken aan:

A-klasse:

1e prijs: Arno Eisma, Nico Dijkstra die koning werd en Watze Zeinstra

2e prijs: Dennis Wijnjeterp, Broer de Jong en Hendrik Dijkstra

 

B-klasse:

1e prijs: Feiko Scheepvaart, Anneke Popma die koning werd en Gerard Voogd

2e prijs: Martin Nicolai, Jan Houwer en Hessel Idzenga

3e prijs: Jelmer Brouwer, Peter Siemensma en Johan Nijholt

 

Op de foto van Peter Siemensma van links naar rechts achter de de Heakeninginne en haar hofdames :

Arno Eisma, Nico Dijkstra, Watze Zeinstra, Age Tichelaar, Gerard Voogd, Anneke Popma en Feiko Scheepvaart.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.