300 Witmarsumers nemen de maat

Witmarsum – Maandagmiddag verzamelden bijna 300 inwoners van Witmarsum zich voor een ludieke foto-actie in de voormalige kloostertuin, op de plaats waar het nieuwe AZC-centrum is gepland.

Initiatiefnemer van de foto, Remko Boonstra, laat weten dat de groep Witmarsumers wel eens wilden weten wat het getal van 300 vluchtelingen op een beperkt stuk grond in de praktijk betekent.

De ruimte die het Coa en de gemeente nu op het oog hebben voor de groep vluchtelingen is veel kleiner als het vorige asielzoekerscentrum want toen was het terrein van het voormalige klooster groter omdat de ruimte die nu wordt ingenomen door de supermarkt nog bij de kloostertuin hoorde.

In die periode zaten er volgens Bootsma op het hoogtepunt 167 asielzoekers op het terrein en dat aantal was maar voor een korte periode. Gemiddeld verbleven er tussen de 100 en 125 asielzoekers in Witmarsum.

Op zich is er volgens Bootsma niet veel weerstand tegen een asielzoekerscentrum in het dorp maar wel tegen de grote van de groep en de locatie.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.