30 november Sinterklaasloop van Bolsward

De Lange Afstandlopers organiseert jaarlijks 4 lopen en de Sinterklaasloop is daarvan veruit de populairste loop, vorig jaar stonden er 388 deelnemers aan de start. En dat was een  recordaantal deelnemers.

Ook dit jaar wordt er een enorme toeloop aan hardlopers verwacht die op maandag 1 december mee zullen gaan doen aan de 7,5 km lange loop door Bolsward. De start en finish zijn in de nabijheid van de Sporthal van Bolsward.

Vanuit daar lopen de deelnemers via de eekwerdlaan, Koopmans Heeresweg en de Twibaksdyk om Bolsward heen. Vervolgens gaan ze via de Harlingerstraat, Stoombootkade, Gasthuissingel, Burgemeester Praamsmalaan en via de Cnossen en Kloosterlaan terug richting de finish bij de sporthal.

Sinterklaas zelf zal “zijn” loop starten en zal de deelnemers na afloop weer ontvangen.

Start is om 19.00 uur, inschrijven kan vanaf 18:00 uur
De route

Meer informatie op de website van de LAB

Hardlopen blijft een populaire bezigheid en dat merkt de Bolswarder lopgroep, iedere maandagavond komen tussen de 60 en 70 leden meetrainen op de skeelerbaan. Dan wordt er getraind onder de deskundige leiding van de verschillende trainers. Er wordt op verschillende niveau’s training gegeven en dat betekent dat ook beginners mee kunnen trainen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.