25 jaar christelijke gemeente Het Keerpunt

IMG_5959-300x200Het was op een zondagochtend in september 1992. Een klein groepje christenen uit verschillende kerken kwam voor het eerst samen in de bovenzaal van de Oranjekapel in Bolsward om God te eren.

Ze hadden geen voorganger of spreker of liturgie, zongen samen tot eer van God en vierden elke week avondmaal. Iedereen had inbreng in de dienst. Gods Woord en Jezus Christus stonden centraal. Het was eenvoudig en oprecht.

Nu, 25 jaar later, is dit groepje christenen uitgegroeid tot een eigentijdse christelijke gemeente onder de naam christelijke gemeente “Het Keerpunt”. Qua vorm en uitstraling is er veel veranderd, maar de kern en identiteit zijn gelijk gebleven. Uit dankbaarheid aan de Here God willen wil Het Keerpunt terugkijken op 25 jaar christelijke gemeente “Het Keerpunt” en gaat dit vieren.

Zo zal op zondag 10 september hebben we om 10.00 uur een speciale viering. Daarna gaan we als gemeente met elkaar lunchen en zijn er allemaal workshops te doen, zoals FIFA voetbal, graffiti spuiten, pijl en boog schieten, kookworkshop, enz.

Voor de kinderen is er een apart kinderprogramma. Om 15.30 uur zijn alle omwonenden en relaties uitgenodigd om samen terug te kijken op 25 jaar Keerpunt en dit te vieren. Om 16.15 uur wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Dit alles vindt plaats bij gebouw Het Keerpunt, Burg. Praamsmalaan 35 Bolsward.

Op zaterdag 23 september wil de gemeente van betekenis zijn voor de stad Bolsward. Samen met Stichting Present gaan ze zich inzetten met een aantal projecten in Bolsward. Dit kan sociaal zijn maar ook praktisch. Verder gaat men koffie/ thee met oranjekoek uit gaan delen in de binnenstad.

Vrijdag 6 oktober sluit men de feestelijkheden af met een dankconcert o.l.v. Kees Kraayenoord. Dit concert begint om 20.00 uur en is in Het Keerpunt. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel dien je een kaartje te reserveren via de website van Het Keerpunt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.