2, 3 en 4 juni kunstweekend in Makkum

In het weekend van 2, 3 en 4  juni 2017, organiseert  de Stichting “Makkum Art”  een kunstweekend in en rond het centrum van Makkum en recreatiecentrum “De Holle Poarte.”

Er zullen verschillende kunstenaars hun werk komen  exposeren op verrassende locaties zoals  het gebouw van Tichelaar, Kerkelijk Centrum Het Anker, De Doopsgezinde en de Doniakerk, monumentale panden en tuinen. Hier zullen ze ook hun werkwijze demonstreren.

Onder andere Herbert Immer Willems, Henk Rusman, Eveline van der Pas en Ria Roerdink zullen hun werk laten zien.

Om het geheel aantrekkelijk te maken voor het publiek worden er verschillende optredens verzorgd door De Keltische muziekgroep Frjemd Folk en de Jiddische zanggroep Samoosara. Ook treedt er een klassiek gelegenheidsensemble op. Tevens zullen er diverse beeldhouwworkshops en workshops sieraden maken aangeboden worden.

Ook voor de basisschoolleerlingen worden enkele workshops georganiseerd. Zo kunnen de kinderen van 4 tot en met 8 jaar een schilderij maken in de bibliotheek, kunnen ze het origami vouwen leren en wordt er een creatieve workshop georganiseerd bij de speelgoedwinkel. Voor de volwassenen is er een literaire avond met poëzie die verzorgd wordt door Roeli Walraven.  Kortom, een gevarieerd aanbod van kunst & cultuur voor jong en oud!

 

Op vrijdagmiddag 2 juni 2017 om 16.30 uur vindt de feestelijke opening van het kunstweekend plaats door gedeputeerde Sietske Poepjes. De Japanse pianiste Kanako is bereid gevonden om een openingsact in het gebouw van Tichelaar te verzorgen, waarin het thema “It wite wiif fan de waed,” een bekende sage over de vlecke Makkum en haar omgeving, centraal staat. Al met al belooft het een spectaculair weekend te worden met een afwisselend programma voor alle leeftijden, waarbij de Makkumer middenstand u gastvrij ontvangt en de veelzijdigheid van Makkum benadrukt wordt.

Het volledige programma van Makkum Art 2017  is te vinden op www.makkumart.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.