18 mei wordt Kletterdei door in werking zetten 11fountains

Vrijdagmiddag 18 mei 2018 is het ‘Kletterdei’,  op deze historische lentedag worden de 11fountains in werking gezet door de kunstenaars.

De fonteinen worden achter elkaar, in een soort estafette, in werking gesteld. Natuurlijk in de volgorde van de Elfstedentocht, zij het voor deze keer in omgekeerde richting: vanuit Leeuwarden, naar Dokkum, Franeker, Harlingen en zo verder.  Deze unieke gebeurtenis is in iedere stad op grote schermen te volgen.

Deze Elfstedentocht eindigt in Bolsward, de stad waar kunstenaars en fonteincommissies zich tenslotte verzamelen op het Broereplein. Samen met de inwoners, genodigden, bestuurders en wie er maar bij wil zijn wordt daar het officiële deel van de openingsceremonie gevierd. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen mr. drs. Ingrid van Engelshoven zal aanwezig zijn bij deze plechtigheid.

 


1 reactie

  1. Peter van Breeden schreef:

    De minister van onderwijs wetenschappen en “CULTUUR”, zou die op de hoogte zijn van de recente opgravingen en het “DOODZWIJGEN” van de plaatselijke media over deze, als het aan de gemeente ligt, versnelde “weggemoffelde” geschiedenis van de Broerekerk + klooster+ begraafplaats?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *