18 mei wordt Kletterdei door in werking zetten 11fountains

Vrijdagmiddag 18 mei 2018 is het ‘Kletterdei’,  op deze historische lentedag worden de 11fountains in werking gezet door de kunstenaars.

De fonteinen worden achter elkaar, in een soort estafette, in werking gesteld. Natuurlijk in de volgorde van de Elfstedentocht, zij het voor deze keer in omgekeerde richting: vanuit Leeuwarden, naar Dokkum, Franeker, Harlingen en zo verder.  Deze unieke gebeurtenis is in iedere stad op grote schermen te volgen.

Deze Elfstedentocht eindigt in Bolsward, de stad waar kunstenaars en fonteincommissies zich tenslotte verzamelen op het Broereplein. Samen met de inwoners, genodigden, bestuurders en wie er maar bij wil zijn wordt daar het officiële deel van de openingsceremonie gevierd. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen mr. drs. Ingrid van Engelshoven zal aanwezig zijn bij deze plechtigheid.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.