18 jarige Project-X verdachte krijgt taakstraf

De 18 jarige Bolswarder die door het openbaar ministerie gezien werd als hoofdverdachte van de Project X rellen hoeft van de rechter niet de gevangenis in.

Het O.M. had tegen de Bolswarder 18 maanden celstraf geëist waarvan 6 voorwaardelijk maar de rechter vindt dat uit het geleverde bewijsmateriaal niet bewezen kan worden dat hij ook een hoofd aandeel in de rellen heeft gehad.{jcomments on}

De Bolswarder werd in oktober opgepakt nadat hij vol trots in een benzinestation had aangegeven dat hij een auto in de brand had gestoken. Iemand die dat hoorde belde dit door aan de politie en daarop werd hij herkend door een politieman. Na 17 dagen werd hij vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Maar daar wilde hij niet op wachten en daarom vluchtte hij naar het buitenland.

De rechter geeft hem een celstraf die gelijk is aan zijn tijd in voorarrest plus 100 dagen voorwaardelijk, een taakstraf van 240 uur en het volgen van een cursus alcohol en geweld. Aan de eigenaar van de uitgebrande auto moet hij 1000 euro  schade betalen. De jongen heeft inmiddels via zijn advocaat laten weten terug te komen naar Nederland.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.