135-jarig jubileum voor Jorritsma Bouw

Veel moois om op terug te blikken, maar vooral om naar uit te kijken.

Jorritsma Bouw bestaat dit jaar 135 jaar en is bijzonder trots op de ontwikkelingen die het bedrijf in die jaren heeft doorgemaakt, van klein familiebedrijf in Bolsward tot het huidige Jorritsma Bouw.

Met ruim 200 werknemers en meer dan 100 miljoen euro omzet per jaar behoort het bedrijf tot een van de grootste bouwers van Noord-Nederland. De historie van het bedrijf gaat maar liefst vijf generaties terug tot 1880, toen Johannes Jorritsma zijn bouwbedrijf oprichtte in een grachtenpand in Bolsward.

“Hij was een man die zijn vak verstond, een man die ‘de bouw meester’ was. Met zijn vakmanschap legde hij de basis voor het huidige Jorritsma Bouw. We hebben veel moois om op terug te blikken, maar ook heel veel om naar uit te kijken. Jorritsma Bouw is een bedrijf in ontwikkeling in een markt in ontwikkeling. Dat vraagt – naast bouwmeesterschap – om een heldere visie”: Aldus het bouwbedrijf in het persbericht.

Opdrachtgevers verlangen dat de aannemer niet alleen een uitvoerder is, maar ook haar toegevoegde waarde levert nog voordat de feitelijke bouw begint. Dus vroegtijdig meedenkt, al tijdens de idee- en ontwerpfase.

Maar ook een aannemer die als sparringpartner fungeert bij het vinden van oplossingen voor bouwgerelateerde vraagstukken. Dankzij het Resultaatgericht Samenwerken (RGS) kan men qua process vroegtijdig instappen en opdrachtgevers ook daadwerkelijk helpen. Maar ook wanneer men bijdraagt aan het proces middels ketensamenwerking doen Jorritsma dat maar met een doel: het allerbeste resultaat!

“Onze koers voor de toekomst Kwaliteit staat bij al onze keuzes voorop. Daar doen wij nóóit concessies aan, ook niet als de prijzen onder druk staan of een opleverdatum (te) snel komt. Kwaliteit is en blijft één van onze belangrijkste pijlers.”

In 135 jaar tijd heeft men enorm veel kennis en ervaring opgedaan.

De komende jaren wil men bij Jorritsma Bouw de organisatie nog meer als kenniscentrum inrichten voor onze opdrachtgevers. Onderhoud & Beheer krijgt de volledige focus. Deze afdeling heeft men de afgelopen twee jaar geprofessionaliseerd en nog efficiënter ingericht. Dat onderhoud erg bepalend is voor het waardebehoud van vastgoed begrijpt men zeer goed. Jorritsma Bouw blijft dan ook continu investeren in deze afdeling. De toenemende vraag naar certificeringen op het gebied van ISO en KAM is voor Jorritsma Bouw een bevestiging van de (terechte) aandacht voor kwaliteit.

Deze ontwikkeling sluit naadloos aan bij de bedrijfsfilosofie en garandeert dat processen goed en duidelijk vastgelegd zijn. Het VGO-keur bevestigt die focus op kwaliteit. Jorritsma Bouw zal ook in de toekomst blijven investeren in certificeringen die de kwaliteit van het werk ten goede komen

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.