12-uursactie majorettes C.M.V. Oranje: een topdag met een verrassend einde

Van 8.00 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds trainen. De majorette-afdeling van C.M.V. Oranje Bolsward was vol in actie op vrijdag 24 februari met de 12-uursactie.

De hele dag oefenden de teams hun shows afwisselend van elkaar. De instructrices Rianna van der Goot en Lyanna Oostra waren er met hulp van assistent Lysanne Ewouds helemaal klaar voor.

Kleding
Met de opbrengst van de sponsoractie zal nieuwe thema-showkleding aangeschaft worden voor de vier dance twirlteams, die bestaan uit meiden in de leeftijd van ongeveer 5 tot 16 jaar.

Sponsoren
Een flink aantal sponsoren had het volste vertrouwen in de majorettes getoond door een bijdrage toe te zeggen, mits de 12 uren voltooid zouden worden. Vol enthousiasme stonden de meiden om 8 uur in de gymzaal van de Sint Maartenschool.

Workshops
Tijdens de 12-uursactie hadden de majorettes op sommige momenten rust omdat andere groepen aan het trainen waren. Die tijd werd door Silvia Zijlstra en Anke Ponne benut om een haar- en een make-upworkshop te geven. De majorettes hebben geleerd hoe ze elkaars haar moeten invlechten voor wedstrijden en optredens en ook hebben ze geleerd hoe ze bij elkaar make-up moeten aanbrengen voor de wedstrijden. Geweldig dat ze dit nu zelf kunnen!

Opbrengst
De hele dag was er publiek aanwezig om de majorettes aan te moedigen. Tijdens het laatste uur liep de gymzaal helemaal vol met familie, vrienden en kennissen: allemaal nieuwsgierig naar de nieuwe shows en uiteraard benieuwd naar de opbrengst van de sponsoractie. De opbrengst was verrassend hoog: een bedrag van € 1303,40 hebben de majorettes weten op te halen. Alle sponsoren hartelijk dank!

Huldigingen
Als slot van de trainingsdag werden Danique Hoek en Marije Terpstra gehuldigd. Danique is 10 jaar majorette en Marije 7,5 jaar. Voor deze prestatie ontvingen zij een kettinkje (10 jaar) en een twirlspeldje (7,5 jaar) als aandenken. Een hele verrassing voor beide dames. Geweldig dat zij al zo’n lange tijd zijn verbonden aan de vereniging en we hopen natuurlijk dat ze nog heel lang door blijven gaan!

Geïnteresseerd?
Lijkt het je ook leuk om bij de majorettes te gaan, maar weet je het nog niet zeker? Kom dan gerust eens kijken tijdens een van de lessen op vrijdagmiddag en -avond in de gymzaal van de Sint Maartenschool. Kijk voor meer informatie op de website van C.M.V. Oranje Bolsward.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.