12-uurs actie majorettes van Oranje een groot succes

Van 8.00 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds.. de majorettes van CMV Oranje Bolsward waren er op vrijdag 4 maart in de voorjaarsvakantie maar flink druk mee: de 12-uursactie!

De 12-uursactie is een jaarlijkse sponsoractie van de majorettes van CMV Oranje om geld in te zamelen voor de aanschaf van nieuwe kostuums voor de wedstrijden. Want naast de optochten waarin je vaak de majorettes ziet, doen zij ook mee aan meerdere wedstrijden waarin een volledige show neergezet wordt met baton en/of attributen en spetterende muziek!

Bijna 35 meiden trainen al sinds eind 2015 voor het nieuwe majoretteseizoen met ook dit keer 5 wedstrijden in het Noorden. Van solo’s, duo’s tot groepen van 15 meiden, allen trainden onder leiding van instructrices Rianna van der Goot en Lyanna Oostra aan één stuk weg. Na de terugkerende zumba-warmingup (dansen is een groot onderdeel bij majorette) kwamen diverse onderdelen deze dag voorbij: solo-trainingen, groepstrainingen, techniektrainingen en een heuse twirl-battle!

Gedurende de hele dag was er publiek aanwezig om de majorettes aan te moedigen. Aan het einde van de dag presenteerden de groepen de net afgeronde shows aan een vol Sintmaarten sporthal. Nadat de 12 uren volbracht waren volgde het hoogtepunt van de dag: het resultaat van de sponsoractie. Een recordbedrag van € 1584,70 is er opgehaald. Alle sponsoren hartelijk dank!

Lijkt het je ook leuk om bij de majorettes te gaan, maar weet je het nog niet zeker? Kom dan gerust eens kijken tijdens een van de lessen in Bolsward. Kijk voor meer informatie op de website van cmv Oranje.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.