11 x 11, Jumbo Kooistra Bolsward vol foto’s en boeken

Ter gelegenheid van de Fietselfstedentocht op 25 mei heeft Jumbo Kooistra Bolsward een fraai fotoboek en een bijzondere fototentoonstelling in haar winkel gehaald. De serie was eerder te zien in het Fries Museum in Leeuwarden en hangt nu als een soort ontdekkingstocht door de hele supermarkt.

Met zijn fotoproject 11 x 11 maakte Boudewijn Boer een alternatieve Elfstedentocht, die uitmondde in een boek, een website en een tentoonstelling. Elf Friese steden, elk in elf dwarse beelden, dat zijn 121 foto’s van dingen waar je normaal niet zo snel op let: vergeten plekken, ruimte die over is, ruimte die nergens toe dient of die nu eenmaal noodzakelijk aanwezig is, objecten waarvan je je afvraagt wie ze bedacht heeft, óf er wel iemand over nagedacht heeft en waarom ze er juist zó uit moeten zien. De achterkant van de stad – of de zijkant.

In de serie komt een flink deel van Friesland voorbij: stad natuurlijk, maar ook platteland, openbare ruimte, water, landschap. Soms mooi, soms lelijk, of juist leuk, maar altijd met een eigenzinnige blik.

11 x 11 is een zwerftocht langs opvallend onopvallende plekken en laat mensen hun omgeving met nieuwe ogen bekijken. De precieze locaties zijn met informatie terug te vinden op www.elfkeerelf.nl.

In Jumbo Kooistra Bolsward hangen nu tientallen foto’s door de hele winkel verspreid. Bovendien is het fotoboek gesigneerd verkrijgbaar op 22, 23 en 24 mei van 11.00 tot 16.00 uur. De foto’s zijn dan ook op groot formaat te bestellen

11 x 11 – Dwarsgezichten op de Friese Elfsteden, Boudewijn Boer, met tweetalige inleiding getiteld ‘De langzaamste Elfstedentocht aller tijden’ van journalist en schrijver Tijs van den Boomen. ISBN/EAN 978 949 205 206 3, 144 pp, gebonden, € 15.

Boudewijn Boer (1961) werd geboren in de Alblasserwaard in Zuid-Holland, opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en woont en werkt sinds 2007 in Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.