10e Nieuwjaarsduik van Bolsward

Op 1 januari zal voor de 10e keer de World Servants Nieuwjaarsduik in Bolsward worden gehouden; zelfde tijdstip en zelfde plek als voorgaande jaren: 13.00 uur Ugolaan t.h.v. de Ielreager. Het belangrijkste doel is geld inzamelen voor World Servants.

World Servants is een wereldwijde organisatie die hulpprojecten organiseert in derde wereld landen; projecten als het aanleggen van latrines, waterleidingen of de bouw van scholen, doktersposten of multifunctionele gebouwen. De deelnemers zijn jongeren die een deel van hun vakantie besteden aan die ‘reis van hun leven’; een reis die niet alleen in het land van bestemming iets moet veranderen, maar ook zeker iets zal veranderen aan de jongeren zelf. Het is niet niks om te ervaren dat wij het hier erg goed hebben; dat het ook anders kan en het is mooi om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Sinds vele jaren gaan er ook vanuit Bolsward jongeren op reis: in de zomer van 2017 zullen vijf Bolswarder jongeren op pad gaan, elk naar een verschillende bestemming.

Zo’n reis kost geld; per persoon een bedrag van ongeveer €2500,-; geld wat de jongeren zelf moeten opbrengen. €500,- betalen ze uit eigen zak. De rest van het bedrag proberen ze met verschillende actie bij elkaar te krijgen; de Stichting World Servants Bolsward helpt hen daarmee. De Nieuwjaarsduik is een voorbeeld van zo’n actie: Verschillende bedrijven, stichtingen en particulieren sponsoren in geld of in natura.

Inmiddels is de Bolswarder Nieuwjaarsduik een fenomeen geworden; niet alleen voor de duikers zelf, maar ook voor degenen die hen gaan aanmoedigen of elkaar onder het genot van een kopje koffie of chocomel een Gelukkig Nieuwjaar willen toewensen.

Elk jaar gaan er tussen de 60 en 80 mensen zelf te water; dit aantal verwachten we nu ook. Temperatuur is niet echt een punt: hoe kouder hoe stoerder.

Tussen de duikers zitten ook World Servantsreizigers uit Gorredijk en Workum/Koudum. Ook zij laten zich voor hetzelfde doel sponsoren, maar ze komen in Bolsward hun belofte inlossen. Iedereen is welkom om mee te duiken, of je nou wat met World Servants hebt of niet!

De duikers kunnen de bel luiden die halverwege de vijver in het water staat. Voor degene die dat als eerste doet is er een klein prijsje.

De organisatie daagt de duikers uit om zich zo opvallend mogelijk uit te dossen en adviseren oude schoenen te dragen.

Opgeven kan tot vlak voor de duik ter plekke. Een berichtje achterlaten op de (vernieuwde!) site www.worldservants-bolsward.nl kan ook. Je kunt de world servants ook volgen op facebook.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.