100% duurzaam hout voor Bouwgroep Dijkstra Draisma

Op maandag 15 mei jl. hebben Biense Dijkstra, alg. directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma en Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland het Bouw en Hout Convenant ondertekend. Deelnemers van het Bouw en Hout Convenant van FSC Nederland stellen zichzelf als doel uitsluitend duurzaam hout toe te passen in bouwprojecten. Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD)onderneemt niet alleen voor vandaag, maar ook voor morgen en volgend jaar. 100% duurzaam hout is voor BGDD een belangrijke stap binnen haar duurzaamheidsbeleid.

Alle convenant-partners, inmiddels 26 bedrijven, nemen concrete stappen om aan dit doel te voldoen en spreken elkaar aan op hun ambitie. “Hierbij gaan de deelnemers bewust een stap verder dan de Europese Houtverordening die de import van illegaal hout moet tegengaan. De bedrijven communiceren hierover,samen met FSC Nederland,naar de markt en de overheid. En zo moet het zijn, willen we onze bossen wereldwijd nu én in de toekomst behouden. Op dit moment is 196 miljoen hectare bos wereldwijd FSC-gecertificeerd. Dat is 45 keer de oppervlakte van Nederland.” aldus Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland.

Bouwgroep Dijkstra Draisma is al FSC®-gecertificeerd en sinds 2016 ook PEFC®-gecertificeerd. “Hiermee maken wij de ‘Chain of Custody’ rond” zegt alg. directeur Biense Dijkstra. “Het hout dat wij gebruiken kunnen we volledig herleiden. In 2016 was dat 70%. Door de afkomst te controleren weten we dat het hout uit bossen komt die duurzaam beheerd en geëxploiteerd worden. Dat is onder andere ook een goed salaris voor bosarbeiders, inspraak van lokale bevolking en een selectieve houtkap. Bij deze houtkap worden er gemiddeld 1-3 bomen per hectare geoogst. Hierna wordt dit deel van het bos 25/30 jaar met rust gelaten. Dit is waar wij dagelijks aan werken: een mooie en bewoonbare – circulaire – wereld. 100% duurzaam is mogelijk.”

Tegelijkertijd met de ondertekening van Bouwgroep Dijkstra Draisma is ook DD Productie – de volautomatische gerobotiseerde fabriek die isolatiegevels voor de nieuwbouw- en renovatieprojecten van DD Wonen fabriceert – gecertificeerd. Alle gevels die uit de fabriek rollen zijn dus van volledig gecertificeerd hout. Evenals de ingebouwde vogelhuisjes.

Op de foto: Biense Dijkstra alg. directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma en Liesbeth Gort, Directeur van FSC Nederland.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.