10 oktober, Dag van de armoede

De Werkgroep KAR organiseert in samenwerking met Solidair Friesland en de Arme kant van Fryslân de 2e dag van de armoede

Het thema van deze 2e dag  is Kinderen en jongeren en armoede in Nederland en vindt plaats in Workum.

Inleiders: Jodi Mak van het Verwey-Jonker instituut en Kees Verhaar van JSO, expertisecentrum voor jeugd, samenleving en ontwikkeling. aansluitend is er een  paneldiscussie met plaatselijke politici, vertegenwoordigers vanuit het welzijnswerk en jongerenorganisaties.

‘s Middags gaat Monique Fennis van Samen over de Brug met alle aanwezigen op een indringende manier aan de slag met het thema armoede en kinderen.
Er wordt voor muzikale omlijsting gezorgd door een aantal bespelers van de trekzak.
Voor de lunch wordt gezorgd en deze bestaat uit erwtensoep en roggebrood, gemaakt en geserveerd door jongeren uit Koudum en Workum.

De dag zal worden afgesloten met de ludieke presentatie van het door alle leerlingen van groep 8 van de basisscholen en leerlingen van het Bogerman uit Koudum gemaakte ketengedicht over armoede.. De presentatie zal onder andere door middel van feedback theater onder leiding van Marius den Otter en Kate Schlingeman plaatsvinden.
De toegang is gratis, van te voren aanmelden is niet nodig.

Locatie: Ochtendprogramma Scheepswerf de Hoop, Seburch 7, Workum. Middagprogramma Sporthal ‘de Rolpeal, Weverswei 2 in Workum.Tijdstip: van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie via Kees van Kordelaar, Diaconaal opbouwwerker van de Zalige Titus Brandsmaparochie op 06-19905519 of via kvankordelaar@solidairfreisland.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.