Westergo wint streekderby van Joure

Bolsward – De korfballers van kv Westergo kunnen met een goed gevoel de feestdagen in. In een eenzijdig duel trokken de Bolswarders met 24-14 aan het langste eind. Van tevoren was al goed duidelijk waar de kracht en de zwakte van de tegenstander lag.

Ter voorbereiding op het zaalseizoen werd een oefenduel tegen Joure gespeeld, waarin Westergo nipt won. Dit keer stonden er echter andere belangen op het spel: 2 zeer belangrijke punten, om zodoende aansluiting te vinden bij de brede middenmoot.

Westergo startte, voor een goedgevulde tribune, prima. Johannes Miedema zorgde van afstand voor de 1-0. Het begin van het duel kende een hoop doelpunten, om en om scorend stond het na 5 minuten al 3-3. Doelpunten van Westergo kwamen uit handen van Hedzer Eringa en nogmaals Johannes Miedema. Middels drie benutte strafworpen van Sytze-Piter Bras, met tussendoor nog goals van Johannes Miedema en Mirna Feddema, sloeg de thuisploeg een gat van liefst 5 punten, naar 8-3, voordat de Jousters voor het eerst wat terug konden doen. Toch drukte Westergo goed door. Via treffers van opnieuw Johannes Miedema, Sytze-Piter Bras, Mirna Feddema (beiden een strafworp), Hedzer Eringa en een doorloopbal van Dieuwke de Boer, bereikte men een 13-7 ruststand.

Westergo kwam uitstekend uit de kleedkamers. Als de gasten uit Joure nog enigszins ambitie hadden om er een wedstrijd van te maken, moesten zij snel aansluiting zien te vinden. Dat stond Westergo niet toe. Binnen 5 minuten na de rust was het duel definitief gespeeld, toen Franck Kort, Sytze Piter Bras, Mirna Feddema en Hedzer Eringa er 17-7 van maakten. Vanaf dat moment kon Westergo half achterover leunend het duel rustig uitspelen, met nog enkele fraaie doelpunten. Beide teams wisten nog 7 keer de korf te vinden, wat resulteerde in een ruime en simpele 24-14 eindstand. Op 7 januari speelt het vlaggenschip uit tegen Pallas’08 in Leeuwarden.

Doelpunten: Johannes Miedema 5x, Sytze-Piter Bras 5x (5x strafworp), Hedzer Eringa 4x, Mirna Feddema 3x (2 strafworpen), Dieuwke de Boer 3x, Michelle Dijkstra 2x, Franck Kort 2x.

Westergo 2 won thuis van hekkensluiter Lemmer 2 met 16-11. Doelpuntenmakers niet bekend. Het 2e team staat stevig in de middenmoot.

Westergo A1 verloor met 11-13 van Udiros A1. Doelpunten kwamen van Catharina 2x, Harm Jan 2x, Amarins Spijksma 2x, Jesper 2x, Vincent, Dieuwke en Mariska. A1 bivakkeert op plek 6.

Westergo C1 blijft maar winnen. Thuis werd Veenwouden C1 met 7-0 aan de kant gezet. Doelpunten van Theis (3x), Jelmer (2x), Amarins de Boer en Grady. C1 gaat na 5 duels royaal aan de leiding.

Westergo D1 had weinig moeite met Harich D1. Het werd 12-3. Betül en Amarins Wilts scoorden beide 3 doelpunten. Martijn en Luke wisten ieder 2x de korf te vinden. Iris en Suzanne maakten het dozijn vol. Door deze overwinning blijft D1 in het spoor van koploper Deinum.

Westergo E1 had weinig moeite met Harich E1. Het werd 16-5. Alle spelers wisten te scoren. Carlijn scoorde er 6, Syrk 5, Emma 2, Mare, Jannique en Stefan elk 1. E1 wist tot nu toe alle duels te winnen, evenals medekoploper Wordt Kwiek.

Ook Westergo E2 blijft koploper. De topper tegen WWMD werd met 4-2 gewonnen. Doelpunten werden gescoord door Ymke (3x) en Janieke.

Wordt Kwiek E3 ging er met de winst vandoor tegen Westergo E3: het werd 8-2.

Het jongste team, Westergo F1, redde het net niet tegen Lemmer. Het werd 8-10. Doelpunten van Niekee (5x), Jordan, Betrous en Ytsen.