Westergo wint ook 4e wedstrijd in de zaal

Westergo 1 speelde zaterdagavond thuis tegen MN&W uit Hijum en op papier zou dat geen al te moeilijke tegenstander moeten zijn.

Westergo heeft al aan aantal weken problemen met de 1e helft en dat was ook nu weer het geval. De opdracht van trainer/coach Henk Steunebrink was om met tempowisselingen én geduld te spelen, maar Westergo ging er vol in.

Er werd weliswaar binnen 3 minuten een 2-0 voorsprong opgebouwd, maar MN&W slaagde erin om in de buurt van de Bolswarders te blijven door af en toe ook een doelpuntje mee te pikken en Westergo kon niet echt een beslissend gat slaan. De ruststand gaf ook niet echt duidelijk de krachtsverhouding aan: 9-6.

Na de rust kwam MN&W als eerste tot scoren en een gat van 2 treffers is in korfbal erg weinig. Gelukkig bleek ook nu dat Westergo in de 2e helft (pas) laat zien dat ze de betere ploeg is en de voorsprong werd halverwege die 2e helft uitgebreid naar 15-9 en 16-10. Uiteindelijk werd er met 19-13 gewonnen.  Eigenlijk zou een duel tegen een ploeg als MN&W in de eerste helft al beslist moeten worden, aldus een met de wínst tevreden Henk Steunebrink;  iets minder tevreden was hij met het verloop van het duel. Gelukkig valt er dan ook nog iets (aan) te leren….

Doelpunten: Ype Bote Bonnema 4, Sytse Piter Bras 3, Tjitske van Dijk 3 ( 2strafw.), Johannes Miedema 3, Michelle Dijkstra 1 en Paula Botermans 1.  Annemarieke Bras presteerde helemaal in de geest van Westergo en scoorde pas in de 2e helft, maar dan wel 4 keer.

Westergo voert nu alleen de ranglijst aan (8 uit 4) doordat Invicta een punt liet liggen door met 16-16 gelijk te spelen tegen DWA/Argo. De Granaet uit Dokkum won (opnieuw met een heel ruime score) met 31-15 van Harkema en Lintje won met 18-12 van DTL, dat nog puntloos onderaan staat.

Westergo staat 1e met 8 uit 4, Invicta 2e met  7 uit 4, de Granaet 3e met  6 uit 4 , DWA/Argo 4e met 5 uit 4, dan volgen Harkema, Lintjo en MN&W met 2 uit 4 en DWA sluit de rij met 0 uit 4.

Op 12 dec. speelt Westergo weer thuis; tegenstander is dan de Granaet, dat gezien de uitslagen erg gemakkelijk scoort en Westergo zal de verdediging dan op scherp moeten zetten.

A1 speelde thuis tegen WIK ’34 A1. Westergo was de betere ploeg, maar WIK bleek beter in het afmaken van de kansen. Vlak voor het einde van de wedstrijd keek Westergo nog tegen een achterstand aan (6-7), maar HarmJan en Ype scoorden nog in de laatste minuten en zo werd er toch nog gewonnen met 8-7. Rest van de doelpunten: HarmJan 2, Vincent 2, Dieuwke 1 en GeertJan 1.

B1 was ook de betere ploeg, maar gaf in de laatste minuten de winst juist uit handen: het werd thuis 3-4 en de Waterpoort B2 mocht de punten dus meenemen naar Sneek.

C1 won thuis met 3-2 van DTS C2. Maaike scoorde 2 keer, Hansje 1 keer.

D1 speelde ook thuis en wel tegen Quick ’21 D2. Het werd 2-10. Jelmer en Ids scoorden elk 1 keer.

D2 speelde ook thuis en kreeg de Waterpoort D1 op bezoek. Het werd 4-7, na doelpunten van Luke en Amarins, elk 2.

E1 verloor thuis met 1-3 van SIOS E3, Doelpunt kwam op naam van Carlijn.

E2 verloor met dezelfde cijfers  (1-3) van LDODK E6. Hier kwam het doelpunt op naam van Stefan.

F1 speelde tegen Wêz Warber F1  en dat team was te sterk: het werd 3-17. Lieke scoorde 2 keer en Laura 1 keer.