Westergo verliest van Invicta

Het was de dag van erop of eronder…… Op een zeer ongebruikelijke tijdstip (11.20 uur en dat voor eerste teams) moest Westergo op 12 maart in Damwâld spelen tegen Invicta.  Invicta stond 2e,  1 punt voor op Westergo, en had aan een gelijkspel genoeg om het spelen van een promotiewedstrijd af te dwingen. Westergo móest winnen om daar nog voor in aanmerking te komen.

Westergo hield rekening met het feit dat het wel eens een fysiek duel zou kunnen worden, en dat idee was gebaseerd op wat er destijds in Bolsward gebeurde en wat toen uitmondde en een blessure van Michelle Dijkstra.  Dat fysieke spel viel mee voor wat betreft de 1e helft; pas later in de wedstrijd werd het allemaal wat harder. Het eerste doelpunt werd gescoord door Invicta, al na een aantal seconden. Westergo slaagde er pas in de 8e minuut in om te scoren en maakte toen pas de gelijkmaker; tekenend dus dat de verdedigingen goed stand hielden. Na die 1-1 was de stand na 12 minuten 2-2, maar daarna kon Westergo afstand nemen en uitlopen naar 2-5. Toch was Invicta in de 20e minuut bij 6-6 weer langszij gekomen. Tot 7-7 bleef het gelijk op gaan, maar toen kon het team van Henk Steunebrink opnieuw een gaatje slaan er nu van 4 treffers: 7-11.

Die voorsprong van 4 treffers kon Westergo vasthouden tot ongeveer 10 minuten in de 2e helft; toen was de stand 9-13. Daarna werd er te gehaast gespeeld, er zat geen lijn meer in de spel en Invicta rook de kans en sloop dichterbij; de achterstand van 4 treffers werd omgezet in een voorsprong: 15-13. Westergo kon nog terugkomen tot 1 doelpunt achterstand, maar Invicta vond nogmaals de korf (16-14) en hoewel de aansluitingstreffer in de 26e minuut werd gescoord (Bas Bosma, in het veld gekomen voor Franck Kort benutte een plotselinge kans bij de korf) werd er in de resterende 4 minuten niet meer gescoord en Westergo moet dus nu tevreden zijn met de 3e plaats in de zaalcompetitie en zich nu weer gaan richten op het vervolg van de veldcompetitie.

Doelpunten in Damwâld: Hanneke Buma 8 (1 strafw.) Johannes Miedema 3, Paula Botermans, Ype Bonnema, Franck Kort en Bas Bosma elk 1.

B1 speelde thuis tegen Marknesse B1 en verloor sneu: 6-7. Rins scoorde 3 keer, Amarins, Tsjalling en Anoek elk 1 keer.

C1 stond thuis tegenover Olympia C2 en verloor met 4-6. Hier kwamen de doelpunten van Maaike, Claudia, Aaliyah en Amarins.

D1 werd kampioen door te winnen van CSL D1 met 6-4. D1 móest winnen, maar het leek er vrij lang op dat dat niet zou lukken. Er moesten nog 8 minuten gespeeld worden en toen stond Westergo D1 nog op een 2-4 achterstand. In de laatste minuten werd er echter nog 4 keer gescoord en toen was de winst een feit: 6-4 én kampioen! Theis scoorde 2 keer, dat deed Jelmer ook; Martijn en Betül scoorden elk 1 keer.

D2 speelde thuis tegen SIOS D3 en dat duel eindigde in 5-5. Jelly en Suzanne scoorden 2 keer en Luke maakte 1 doelpunt.

E2 speelde thuis en liet zien door goed te trainen veel geleerd te hebben: er werd met 6-3 gewonnen van DWA/Argo E3. Shyvana scoorde 3 keer en Stefan deed dat ook!

F1 scoorde wel 11 doelpunten, maar tegenstander Emmeloord F1 deed het nóg beter; zij maakten er 17. Elena scoorde 7 keer voor Westergo, Lieke 2 keer en Sjirk 1 keer.