Westergo verliest thuis kostbare punten

Westergo 1 heeft de punten hard nodig, maar zaterdagavond thuis tegen DSO uit Alkmaar kwam Westergo te kort.

Trainer/coach Henk Steunebrink hoopte op een betere prestatie dan vorige week uit tegen DKW in IJmuiden, maar, hoewel er zowel aanvallend als verdedigend beter werd gespeeld, was Westergo in dít duel te lief.

De Bolswarders lieten zich de kaas van het brood eten en dat lag voor een groot gedeelte aan het optreden van de scheidrechter die erg veel toeliet. DSO maakte daar optimaal gebruik van en zocht constant de grenzen op, maar Westergo ging daarin niet mee en dat betekende dat men fysiek en mentaal te kort kwam.

In de 1e helft konden de Bolswarders het nog bijbenen en werd er om en om gescoord, maar in de 2e helft werd het gat groter en toen overheerste het gevoel dat men tegen 9 spelers speelde….. De eindstand was ietwat overtrokken: 11-17.

Doelpunten: Sytse Piter Bras 4 (2 strafw.), Johannes Miedema 3, Mirna Feddema 2, Michelle Dijkstra 1 en Dieuwke de Boer 1.

Zaterdag moet men opnieuw de Afsluitdijk over want dan speelt Westergo in Enkhuizen tegen DTS.  Dat duel begint om 16.45 uur.

A1 stond thuis tegenover Rodenburg A1 uit Leek. Westergo won met 17-9. Doelpunten: HarmJan 4, Mariska 4,

GeertJan 3, Jesper 2, Catharina 1 en Amarins 1.

B1 speelde in Drachten tegen Drachten B4 en won met 1-3. Tsjalling scoorde 2 keer en Rins 1 keer.

C1 speelde in Leeuwarden tegen Pallas ’08 C2. Ook hier was Westergo de sterkste en het werd 3-7. Doelpunten:

Amarins 3, Maaike 2, Jelmer 1 en Theis 1.

C2 speelde in Oosterend tegen WWC C1. Daar werd het 4-1. Anke scoorde.

D1 speelde in Menaldum tegen Deinum D1. Westergo verloor nipt: 7-6. Geen namen van doelpuntenmakers bekend.

E1 speelde in de polder tegen Emmeloord E2. Westergo maakte meer doelpunten en won dus en wel met 3-7.

Score: Syrk 2, Emma 2, Carlijn 1, Mare 1 en Stefan 1.

E2 reisde ook naar de polder en speelde tegen Emmeloord E3. Die wedstrijd eindigde onbeslist: 9-9. Doelpunten van Ymke 3, Shyvana 3, Janieke 2 en David 1.

E3 speelde in Burgum tegen Ven V E2. Het werd 7-1 en Elena redde de eer.

F1 speelde in Wolvega tegen SCO F2.  SCO scoorde 17 keer, Westergo kwam niet verder dan 11 doelpunten. Die werden gescoord door Liset 5, Nikee 3, Betrous 2 en Mats 1.