Westergo verliest tegen TFS

Westergo 1 nam het zaterdag op tegen TFS. Wegens afwezigheid van Franck Kort, Mirna Feddema en Catharina Nijholt startten junior Anoek Velting, Hanneke Buma en oude bekende Sytze-Piter Bras. Voor deze laatste wedstrijd van het zaalseizoen stond er niks meer op het spel. Westergo is al een tijdje zeker van de laatste plaats in de poule, en TFS was al zeker van handhaving. De uitwedstrijd werd bijna een kopie van de wedstrijd in Bolsward, Westergo kwam de eerste 10 minuten nog goed mee, maar werd uiteindelijk geklopt op routine en concentratie.

Bij rust stond er een 14-7 achterstand op het scorebord, en er moest gezorgd worden dat TFS niet richting de 30 doelpunten zou komen. Hoewel hierin deels geslaagd werd, viel ook de eigen score stil, waardoor het duel dood dreigde te bloeden. TFS wist in de laatste minuten door verschillende wissels nog wat energie te brengen, en bij een 23-12 stand floot scheidsrechter Niezink af.

Voor Westergo is het nu zaak zich te richten op een goed vervolg van het veldseizoen. Daar waar het in de zaal zo vaak dichtbij een overwinning was, zou het mogelijk moeten zijn om op het veld goede resultaten te boeken.

Doelpunten: Geert-Jan SIeperda 4, Eli Hunze 3, Hedzer Eringa 2, Hanneke Buma 2, Dieuwke de Boer 1.

Westergo 2 speelde in Dronten tegen ASVD 5. Na een doelpunt-arme beginfase (na 14 minuten slechts 1-1) stond er bij rust een 6-3 achterstand op het bord. Na rust liep het beter, Westergo kwam terug naar 7-7 en kende pech bij een aantal arbitrale beslissingen. Op 8-9 kwam Westergo zelfs voor, maar uiteindelijk won de thuisploeg met 10-9, na een discutabele strafworp. Doelpunten: Tjitske van Dijk 3, Harmjan Tienstra 2, Marleen Lingsma 2, Piter Spoelstra en Ype Nooitgedacht 1.

Westergo A1 speelde net als het 1e team de laatste wedstrijd voor de eer. Er stond tegen Des A1 niks meer op het spel. Door vele afwezigen werd het team aangevuld met 3 spelers uit de B-aspiranten. In de 1e helft ging de score gelijk op, en liet Westergo goede aanvallen zien. Het spelletje zoals het de afgelopen weken gespeeld werd kon nu door de vele wisselingen niet gespeeld worden, maar desondanks werd er geconcentreerd gezocht naar de juiste kansen. Met een 5-5 ruststand was er voor beide ploegen nog van alles mogelijk.

Ook in de 2e helft kon Westergo goed mee blijven scoren met de thuisploeg, die duidelijk fysiek de sterkere partij waren. Er stond zelfs een 7-8 voorsprong op het scorebord. Des A1 kon echter in het slot van de westrijd doorzetten, daar waar Westergo in de laatste 10 minuten verschillende opgelegde kansen niet tot een doelpunt wisten om te zetten.

Na 60 minuten stond er een 11-8 stand op het scorebord, en gezien het spel was meer echt verdiend geweest. Doelpunten: Tsjalling 3, Amarins 2, Elmar, Anoek en Manon allen 1.

Westergo B1 speelde tegen DIO, met als inzet om de laatste plaats te verlaten. Deze missie slaagde helaas niet, de thuisclub won met 5-2. Doelpunten: Jelmer en Elmar.

Westergo B2 kon het niet bolwerken tegen Mid-Fryslan B3. Het werd 13-0 voor de Grousters.

Westergo D1 speelde een prima pot tegen Harich, wat nog volop meedoet voor de titel. Bij rust was de stand 3-7, maar een fanatiek spelend Westergo kwam goed terug. Heel spannend werd het niet meer, maar een 7-9 eindstand tegen de mogelijk aanstaande kampioen is een uitstekend resultaat.

Westergo D2 verloor thuis met 2-10 van Udiros. Dit team staat bovenaan en wint bijna alle duels dik. De beide doelpunten kwamen van Elena. D2 deed het niet onaardig, pas in de slotfase wist Udiros echt uit te lopen.

De E1 van Westergo speelde in Leeuwarden tegen Wêz Warber & Fluch. Er werd met 3-6 gewonnen. Een knappe prestatie, aangezien de tegenstander op de tweede plaats stond. Liset en Jordan maakten beide drie doelpunten.

Westergo F1 won met 12-3, ook van Wêz Warber en Fluch F1. Dankzij deze overwinning legde de jongste pupillen knap beslag op de tweede plaats, achter het ongenaakbare CSL. Anne Roos (5x), Mats (3x), Livia (2x), Mare en Merijn zorgden voor een dozijn aan doelpunten.