Westergo verliest meer dan alleen de wedstrijd

BOLSWARD – Westergo had zaterdag goede zaken kunnen doen; men kreeg nr. 3, Invicta uit Kollum,  op bezoek en als Westergo zou winnen dan zou men de voorsprong op Invicta op de ranglijst uit kunnen breiden naar 3 punten en op gelijke hoogte blijven met de Granaet.

Maar het liep anders; nadat de teams waren voorgesteld en de pupillen van de week, Jordan van der Wal en Sjirk Vellinga, de wedstrijd openden zag het publiek 2 teams die ervoor gingen, die beide sterk gemotiveerd korfbalden. Het was een gelijk opgaande strijd, met aan de kant van Invicta meteen wel erg fysiek spel, maar Westergo liet zich daardoor niet intimideren. Al uit de eerste aanvalsactie scoorde Ype Bonnema 1-0, maar Invicta kwam vlot langszij.

Invicta bleef erg fysiek spelen en dat resulteerde in een ernstige blessure van Michelle Dijkstra; door een te wilde actie van een Invicta-speler bij de middenlijn. Michelle raakte zodanig geblesseerd dat zij naar het ziekenhuis moest om zich daar te laten behandelen. De wedstrijd lag vrij lang stil, Paula Botermans nam de plaats in van Michelle Dijkstra , maar Westergo was aangeslagen en kon het ritme niet meer oppakken in die laatste 10 minuten. Invicta profiteerde en liep uit naar een 7-11 ruststand. Het werd uiteindelijk 10-23. Op zaterdag 16 januari speelt Westergo 1 weer thuis; dan komt middenmoter Harkema naar Bolsward. De wedstrijd begint om 20.10 uur.

A1 speelde in Damwâld tegen WIK ’34 A1 en verloor met 14-9.

B1 verloor in Marknesse met 3-2 van Marknesse B1.

C1 verloor ook; in Akkrum won Mid Fryslân C3 met 6-2.

D1 won thuis met 10-1 van NQL D1.

D2 speelde in Wolvega tegen SIOS D3 en won: 4-6.

E2 verloor nipt in Winsum (Gr.) van DWA E3. Het werd 3-2.

F1 boekte de eerste overwinning in de zaalcompetitie door in Emmeloord met 6-10 te winnen van Emmeloord F1.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.