Westergo verliest in IJmuiden

Westergo 1 moest zaterdag lang in de auto zitten om op de plaats te komen waar gekorfbald moest worden, nl. naar IJmuiden, om daar te spelen tegen DKV. Er stond een aangepast team in het veld; in de aanval begonnen HarmJan Tienstra, Johannes Miedema, Mirna Feddema en Nathalie Hazeleger. De verdediging was in handen van Michelle Dijkstra, Sytze Piter Bras, Hedzer Eringa en Dieuwke de Boer.

Het leek er, volgens trainer/coach Henk Steunebrink, op alsof de reis nog in hoofden en voeten zat, want er werd met weinig bezieling gespeeld. Vanaf de eerste minuut was er weinig te merken van strijdlust en inspiratie. Er werden dan ook erg veel (vooral) plaatsingsfouten gemaakt. Ook leek het alsof iedereen individueel bezig was i.p.v. als achttal te strijden voor de winst.

In de rust keken de Bolswarders tegen een achterstand aan van 4 doelpunten en hoewel men er een paar keer in slaagde de marge iets kleiner te maken zat de gelijkmaker er niet in, want op cruciale momenten werden er opgelegde kansen gemist. — Het leek er vorige week na de (gewonnen) wedstrijd tegen Amsterdam op dat Westergo weer op de weg terug was, maar nu dus weer een stap terug. Zaterdag zal er dus ( thuis tegen DSO uit Alkmaar) gewonnen moeten worden, daar is Steunebrink heel duidelijk in. Die wedstrijd begint om 20.20 uur.

Doelpunten: Sytze Piter Bras 4 (3 strafw.), Johannes Miedema 3, Mirna Feddema, Tjitske van Dijk, Dieuwke de Boer en Michelle Dijkstra elk 1.

B1 speelde in Burgum tegen Cuick’21 B1. Daar werd het 8-8, met doelpunten van Manon 4, Tsjalling, Rins, Ids en Elmar elk 1.

C1 speelde in Veenwouden tegen Veenwouden C1. Westergo won met 2-4. Doelpunten Jelmer 2, Maaike 1 en Grady 1.

D1 speelde in Balk tegen Harich D1. Ook deze wedstrijd werd door Westergo gewonnen: 1-5. Suzanne scoorde 3 keer, Iris 1 keer en Luke 1 keer.

E3 verloor dik: in Drachten, tegen Drachten E4 werd het 15-3. Geen doelpunten doorgekregen.