Westergo heeft het zwaar in 2e klasse korfbal

Het begint er naar uit te zien dat Westergo het dit seizoen op het veld niet redt in de 2e klasse.

De wedstrijd tegen koploper Noordenveld werd verloren, na een goed begin. Westergo kwam zelfs op voorsprong (2-4), maar na een treffer van Hedzer Eringa in de 17e minuut van de eerste helft toen Westergo nog in het kielzog kon blijven van de thuisploeg ( 7-6) gaf diezelfde thuisploeg gas en vergrootte de voorsprong naar maar liefst 18-6. Pas toen kon Westergo de korf ook weer een paar keer vinden, maar de eindstand gaf duidelijk de verhouding weer: 31-14. Doelpunten:  Hedzer Eringa 7, Michelle Dijkstra 2, Johannes Miedema 3 en Sytze Piter Bras 1.

In de wedstrijd tegen Udiros kon Westergo wederom geen punten pakken. Ook nu weer een goede start en daarna leek de koek op.  Na 2-3 ( Tjitske van Dijk,  Hedzer Eringa (strafworp) en Sytze Piter Bras) liep Udiros gemakkelijk uit naar 3-10. Vlak voor rust scoorde Michelle Dijkstra nog 10-4. Na de rust waren de eerste minuten voor de Bolswarders  en Westergo leek even terug te komen 10-6 (Dieuwke de Boer en Johannes Miedema) maar ook nu bleven de doelpunten daarna weer lange tijd uit. Udiros scoorde wel en liep uit naar 13-6. Door treffers van Johannes Miedema, Michelle Dijkstra en Hedzer Eringa werd de eindstand uiteindelijk 19-9.

A1 won uit tegen de Pein A2 met 7-20. Doelpunten HarmJan 10, Mariska 5, Jesper 3 en Amarins 2.

B1 speelde thuis tegen Kinea B1 en verloor met 3-15. Maayke, Manon en Nova scoorden elk 1 keer.

C1 speelde thuis tegen de Waterpoort C1. Het werd 7-3 met doelpunten van Maaike 2, Grady 1, Theis 1, Esmee 1, Ilko 1 en Jelmer 1.

C2 verloor thuis van Lemmer C2: 1-3. Jelmer scoorde.

D1 speelde in Deinum tegen Deinum D1 en verloor nipt: 4-3. Martijn maakte 2 doelpunten en Amarins 1.

E1 kreeg Heerenveen E6 op bezoek. Westergo won met 11-4. Doelpunten: Mare 4, Stefan 3, Jannique 2, Carlijn 1 en Syrk 1.

E2 kreeg Harich E1 op bezoek. Westergo won met 9-5 na doelpunten van Janieke 3, Ymke 3, Amarins 2 en David 1.

E3 speelde thuis tegen Leeuwarden E1. Dit team was te sterk voor de Bolswarders: het werd 2-11. Doelpunten van Anna en Lieke.

F1 speelde thuis tegen SCO F2. Het werd 15-11 en de doelpunten kwamen van Betrous 5, Mats 5, Liset 2, Niekee 2 en Jordan 1.

Afgelopen weekend speelde A1 thuis tegen Joure A1 en won met 10-1.

B1 speelde uit tegen Wêz Warber B1 en de winstpunten bleven daar: 11-7. Doelpunten: Elmar 4, Tsjalling 2 en Ids 1.

C2 verloor uit tegen WWC C1: 3-2.

E1 stond in Spannum tegenover Spannum E1 en daar werden de punten gedeeld: 3-3. Carlijn, Emma en Stefan scoorden.

E3 speelde uit tegen Wêz Warber E1 en verloor: 11-1. David redde de eer.

F1 verloor in Heerenveen van Heerenveen F3: 10-8.