Wederom verlies voor sc Bolsward (z0)

BOLSWARD – Na het verlies 1-0 in Leeuwarden tegen LVV Friesland, kwamen zondag de mannen van Nicator op bezoek in Bolsward. Ook deze wedstrijd eindigde in een overwinning voor het team uit de hoofdstad.

Helaas voor iedereen die SC Bolsward een warm hart toedraagt konden de mannen van Marc van Hiel het goede voorbeeld van pupil van de week Pascal Kooi- hij trof feilloos het vijandelijke doel- niet een positief vervolg geven.

Gelijk vanaf het begin was het Nicator dat veel feller de strijd aanging, wat al binnen 10 minuten resulteerde in een doelpunt, na zeer zwak verdedigen aan de kant van SC Bolsward.

Hierbij moet wel aangetekend worden dat er, door vele blessure’s en privéomstandigheden, liefst zes man afwezig waren en er zodoende door de technische leiding vooraf flink gepuzzeld moest worden.

Na een kwartier kreeg SCB toch wat meer vat op de wedstrijd, maar werd het gedwongen om de boel weer om te gooien door het uitvallen van Maarten Botermans.

En of de tegenslag nog niet genoeg was, besloot scheidsrechter Alberts een gemakkelijke strafschop te geven aan Nicator na zeer ongelukkig en onbedoeld hands, waar ook nog buitenspel aan vooraf ging. Maar het vlagsignaal van Wim Kiewied werd door Alberts genegeerd.

Nadat Bolsward in de 39e minuut, middels een kopbal van Maxime Mulder, en in de 45e minuut met afstandsschot van Ruben Jellesma, voor het eerst een beetje gevaarlijk werd voor het doel van keeper Joey de Boer, werd de ruststand bepaald op 0-2.

Vlak na de thee toch een veel feller Bolsward, wat resulteerde in drie opgelegde mogelijkheden zonder het net te kunnen vinden. Jammer voor de thuisploeg was het daarom dat net in deze goede fase de anders altijd zeer betrouwbare sluitpost Tolga Demirci een foutje maakte, wat de 0-3 betekende.

Door het inbrengen van Wessel Mulder en Henk Koster probeerde Bolsward het tij nog te keren, maar verder dan de 1-3 van Paul Huisman kwam men niet.

Of het eventueel nog van invloed was geweest op de uitslag valt niet te bewijzen, maar aangetekend moet wel worden dat Nicator er zeker in de tweede helft een harde wedstrijd van maakte en dat de scheidsrechter verzuimde om halverwege een rode kaart te trekken -ook bij de leiding van Nicator werd hiermee al rekening gehouden- voor natrappen van een van de Leeuwarder spelers.

Met de op korte termijn terug komst van enkele bepalende spelers hoeft er zeker niet gewanhoopt te worden en in met in het achterhoofd het al veel betere spel in de 2e helft, gaan de punten ongetwijfeld komen.

De jacht daarop begint zondag 8 oktober, als in Harlingen om 14.00 uur wordt afgetrapt.