Waterpolo heren spelen gelijk

SNEEK – In wat gekscherend de “clash of Súd-West Fryslân” werd genoemd deelden de heren 1 van Z&PC Bolsward de punten met Neptunia ’24 uit Sneek. Tot aan de laatste seconden van de wedstrijd bleef het spannend. In een wedstrijd waarbij keer op keer werd gescoord werd het uiteindelijk 10-10.

In de eerste periode was het Sneek die na een minuut spelen de score opende. Lang kon Sneek hier niet van genieten want 15 seconden later stond het door een goal van Wouter Galama alweer gelijk. Vervolgens was het Hans Roskam die Bolsward op voorsprong bracht. Echter was Sneek hierdoor niet van zijn stuk gebracht en maakten ze in de laatste minuut de 2-2.

In de tweede periode was het Neptunia ’24 die op voorsprong kwam. Jammer genoeg voor Sneek was het Woutje die zaterdag op dreef was. Met drie goals in deze periode bracht hij de stand weer terug in het voordeel van Bolsward. De heren van Neptunia waren echter veerkrachtig en kwamen in de derde periode dan ook weer sterk terug en bogen een 3-5 achterstand om in een 7-7 gelijk. In de vierde periode leek het alsof de drie punten toch naar “oos Stadsie” zouden gaan. Sneek maakte nog wel het eerste doelpunt maar het was Gido de Vries die met twee doelpunten de score op 8-10 zette. Met nog een minuut te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht, maar Sneek deed er even een schepje boven op en maakte uiteindelijk met nog 14 sec te spelen de gelijk maker.

De heren 2 waren dit weekend niet opgewassen tegen de oude rotten van Heerenveen. In sportstad Heerenveen werd het uiteindelijk 10-2. In de eerste periode bleef het, mede door uitstekend keeperswerk van Vosse Visser, tegen alle verhoudingen in 0-0. In de tweede en derde periode werd dan toch het verschil gemaakt en stonden de heren uit Bolsward met 10-0 achter. In de vierde en laatste periode wist Bolsward iets terug te doen voor de meegereisde supporters. Rienst de Boer en Johan Attema wisten op mooie wijze te scoren.

Eerder die avond namen ook de dames het op tegen Heerenveen. In een spannende en sportieve wedstrijd was het uiteindelijk Bolsward die er met de winst van door ging. In de eerste periode kwam Bolsward door doelpunten van Fokeline Walburg op een voorsprong van 0-2. In de tweede periode duurde het tot de laatste minuut voordat er weer werd gescoord. Dit keer was Femke Brouwer degene die de 0-3 wist binnen te schieten. In de derde periode kwam Bolsward echter in de problemen. De thuisploeg wist in deze periode maar liefst drie keer te scoren waardoor er met nog een periode te spelen een stand van 3-3 op het score bord stond. Gelukkig waren de dames in de vierde periode weer bij de pinken en had Femke het vizier weer op scherp. Er werd dan ook gewonnen met 3-5.

Aanstaande zaterdag mogen alle teams van Boalstert weer aantreden dit maal thuis. De dames bijten het spits af om 18:45 uur tegen Drachten.