VC Bolsward wint in Groningen

Groningen – Afgelopen zaterdag nam VC Bolsward het op tegen Donitas DS 3. Vorige week reisden de dames van Bolsward ook al af naar Groningen, echter werd er verloren. Deze week wilden de dames dus het een en ander recht zetten.

Trainer Arjan Verseput begon de eerste set met de volgende opstelling: Marianne Dijkstra, Fleur Wiersma, Ineke Hobma, Oda Prins, Marrit Dijkstra, Jolanda Hobma en Marjan Altena als Libero. Deze dames moesten proberen het eerste punt binnen te slepen. Bolsward had echter wat opstart problemen. Al snel liepen ze door wat persoonlijke foutjes tegen een achterstand aan te kijken en het was lastig om dit weer te herstellen. Donitas wist daardoor met hun sterke aanval de eerste set binnen te slepen met 25-20.

Ondanks het verlies begon Bolsward de tweede set met dezelfde opstelling. Dit keer startte de dames fel. Door een goede serve van Jolanda stond er al snel een score van 1-12 op het scorebord. De set leek binnen, maar Donitas kwam toch nog gevaarlijk terug. Bolsward bleef echter rustig en pakte deze set uiteindelijk met 23-25.

Vol enthousiasme en vertrouwen ging Bolsward ook de derde set in. Imke van der Leest kwam in het veld voor Marianne. Met het winnen van de tweede set hadden de dames van Bolsward toch een tikje uitgedeeld bij de dames uit Groningen. Bolsward kon daardoor het spel van de tweede set doorzetten. Ze sleepten deze zet dus binnen met 19-25.

De dames van Donitas lieten het hier echter niet bij zitten en roken in de vierde set hun kans. Bolsward maakte een hoop foutjes en kwam zelf niet aan aanvallen toe. Donitas deed daarentegen het tegenovergestelde. Zij speelden fel, waaruit een hoop mooie aanvallen ontstonden. Deze set werd verloren met 25-13.

De vijfde set was een bijzondere set. Er kwam een hele groep Donitanen om de meiden van Donitas DS 3 naar de overwinning te schreeuwen. Met trommels en een hoop lawaai, wisten ze de dames van Bolsward van hun stuk te brengen. Al snel keek Bolsward tegen een achterstand van 11-4 aan. Marianne wist de stand met een sterke serve echter terug te brengen tot 11-10. Het publiek werd stiller en Bolsward rook de winst. Bolsward leek te zweven en alles lukte. Door mooie aanvallen wisten ze de set met 15-17 winnen.

Na de blamage van vorige week waren de dames uit Bolsward blij met de 2-3 winst. Hierdoor doen de dames goede zaken voor de 2de plaats van de competitie. Voor volgende week staat de wedstrijd VC Bolsward – VC Sneek op het programma. Ook dan zullen de dames van Bolsward weer vol voor de winst gaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.