Slechte start Nijland bij start voetbalcompetitie

Nijland verloor afgelopen zaterdag met 2-1 in Stiens van de debutant in de tweede klasse. Het kwam nog wel op voorsprong, maar daarna kreeg het menig tik te verwerken. Stiens verdiende de overwinning en Nijland kon niet meer dan de wonden likken.

Nog zonder Peter, Albert Jan, Jarin en Lieuwe begon Nijland in Stiens met hetzelfde team dat dinsdag LSC nog versloeg. Stiens maakte het spel, maar speelde ook veel de lange bal en er waren weinig kansen te noteren. Na een half uur kwam Nijland een beetje onverwacht op voorsprong, toen Arjan een voorzet van Nico op de pantoffel nam. Na de 0-1 moest Remco Sybrandy worden vervangen vanwege een stijve kuit. Mente kwam hem vervangen en spits Wieger moest naast achteren.

Nijland bleef verder goed op de been, maar een onverwachte voorzet van links kwam zomaar bij Jorrit Bergsma uit en uit een moeilijke situatie werkte hij de 1-1 binnen. Na de rust zakte Nijland steeds verder weg en met het inbrengen van aanvaller Remco Mooij voor Erwin probeerde het voorin weer een vuist te maken. Helaas kreeg Stiens kort hierna een strafschop na een onhandige actie van Fokke Jan. Aan de andere kant had Nijland kort daarna ook een strafschop moeten hebben, maar de vrouwelijke scheidsrechter liet voor de zoveelste keer een handsbal van de thuisclub onbestraft. Spits Jorrit Bersma pakte de eerste helft zelfs met geel op zak de bal met twee handen op voor een vrije trap die hij niet kreeg, maar toen floot ze maar snel voor de rust.

Jorrit Bergsma stond dus nog op het veld en ramde de 2-1 onder in de rechterhoek. Nijland probeerde hierna meteen iets terug te doen, maar een boogballetje van Nico plofte op de lat. Hierna moest ook Bouke eraf met een heupblessure (Gerben verving hem) en ging Nijland, in een poging de gelijkmaker op het bord te krijgen, steeds meer ruimte weggeven. Stiens maakte echter geen gebruik van een drietal beste kansen en kwam niet verder dan een schot op de paal.

De 2-1 nederlaag was teleurstellend en we hopen dat de uitgevallen spelers er zaterdag weer zijn voor de thuiswedstrijd tegen Meppel. Dan moeten we wel beter voor de dag komen als tegen Stiens, want ook Meppel heeft de eerste drie punten al binnen.