SC Bolsward(za) wint, met 10 man, van Lions’66

Je zag de spelers van Bolsward denken: dit varkentje gaan wij wel even wassen. Immers, de tegenstander uit Leeuwarden staat met o punten uit 5 wedstrijden stijf onderaan op de ranglijst. En trainer de Bakker had nog zo gewaarschuwd voor onderschatting!

En zo ontrolde zich een wedstrijd met Lions als een team dat toch wel aardig kon voetballen, met een behoorlijke portie techniek en met een dito fysieke kracht. De thuisclub liet, met name in de 1e helft, nogal wat steken vallen . Het was dan ook niet verwonderlijk dat na een kwartier de 0 – 1 op het denkbeeldige scorebord stond. De spits van Lions slalomde door de verdediging, zonder te worden geblokt, en schoot vanaf een kleine 20 meter hard en zuiver raak.

Nog geen 2 minuten later was de stand weer in evenwicht. Een vrije trap aan de rechterkant werd door Willem Jan Postma loepzuiver op het hoofd van Bart Gietema geplaatst die alleen maar behoefde te knikken. Even later kreeg een mooie steekpass van Gietema niet de gewenste afronding toen Alexander Wiersma de bal net over het doel schoot. In de 40e minuut beging Ferdinand Zijlstra op het middenveld een vrij forse overtreding die met een gele kaart werd bestraft. Toen de scheidsrechter zijn boekhouding raadpleegde bleek dat Ferdinand al eerder een gele kaart had ontvangen en moest de thuisclub met 10 man verder.

De tweede helft was nog maar 5 minuten oud, toen de spits van Lions in goede scoringspositie niet zelf afrondde maar de bal breed legde, maar zijn medespeler schoot de bal hoog over het lege doel. Nog geen minuut later kwam Alexander Wiersma alleen op de keeper af, maar zijn te zachte afronding kon door een verdediger worden onderschept. En toen was daar ineens Joost Voskuil die, omringd door 3 opponenten en goed doorzettend, de bal in het doel tikte 2 – 1.

Even later kwam het grote moment voor Alexander Wiersma toen hij de bal van buiten het strafschopgebied met een fenomenaal schot in de kruising joeg 3 – 1. Tussendoor zaten de Lions ook niet stil, maar met het nodige kunst-en vliegwerk bleef de thuisclub in eerste instantie overeind. Vanaf de 40e minuut werd het toch nog spannend toen de linksbuiten een verre bal richting doelmond zond die door keeper Huizinga niet goed werd beoordeeld en via de binnenkant paal in het doel verdween 3 – 2. Nog was de koek niet op toen invaller Marc Dijkstra bij een uitval keihard op de vuisten van de Lionskeeper schoot .

In de slotminuut behoedde Huizinga de thuisclub voor puntenverlies toen hij met een katachtige reactie een hard schot in de korte hoek onschadelijk maakte.

Op 22 oktober is de eerstvolgende thuiswedstrijd en wel tegen Arum.