SC Bolsward Zo1 verliest voor 2e maal op rij

Titelkandidaat SC Bolsward Zo1 leek met een goede serie en een goede spirit enkele weken geleden nog hard op weg richting het kampioenschap van de zondag 4e klasse A, maar staat na 2 nederlagen tegen laagvliegers weer hardhandig met beide benen op de grond. Zondag 6 maart 2016 bleek Irnsum 1 met 2-1 te sterk voor het team van Marc van Hiel en is alles weer open in de competitie.

Vorige week verloor SCB Zo1 niet alleen van Kraggenburg 1, maar eigenlijk meer van zichzelf (en de diverse discutabele beslissingen van de scheidsrechter). Die nederlaag en de ontvangen vele kaarten werkten vandaag nadelig door in en tegen Irnsum 1. Van Hiel moest liefst 3 basisspelers door schorsingen in de verdediging missen. Tel daarbij op de afwezigheid van Lorenzo Lemmers i.v.m. vakantie en het is duidelijk dat automatismen ontbreken en Van Hiel moest puzzelen. Desalniettemin leek er door de breedte van de selectie op voorhand geen man overboord.

Volgens Van Hiel was Irnsum 1- SC Bolsward Zo1 een wedstrijd met weinig kansen. Irnsum hanteerde veelal de lange bal en won bijna alle klutsballen en 2e ballen. Het middenveld van Irnsum bleek sterker dan het middenveld van Bolsward. SCB kwam 1-0 achter door een verkeerd opgesteld “muurtje” bij een vrije trap. Juryt Abma had in de 1e helft een goede kans op de gelijkmaker, maar miste één op één met de keeper. Vlak voor rust bleek de kopkracht van Abma: dankzij een goede kopgoal kwam SCB langszij.

In de 2e helft kwam Irnsum wederom op voorsprong, ditmaal door een eigen goal van SCB. Het vertrouwen ebde weg en SCB durfde niet meer te voetballen. Juist het combinatievoetbal is de kracht van SCB, maar dat kwam er niet meer uit. Het laatste kwartier ging SCB één op één achterin voetballen, maar men creëerde – mede door het verlies van de 2 bal en onfortuinlijke klutsballen – te weinig kansen en bleek het op de counter spelende Irnsum het meest gevaarlijk.

In de slotfase had Irnsum hieruit zelfs 2 grote kansen in vergelijking met slechts ééntje… voor SCB, al met al een terechte nederlaag.

Het is nu voor SCB Zo1 een kwestie van de rug rechten en de volledige focus op de topper van volgende week in en tegen tegen Warga. Door de nederlagen van de laatste 2 wedstrijden wordt de wedstrijd tegen Warga nog belangrijker. Warga heeft een gelijk aantal punten, maar wel 2 wedstrijden minder gespeeld. Daarnaast zijn de overige ploegen weer dichterbij gekomen.

We zullen zien hoe sterk de heren van Bolsward zullen zijn. De verslaggever hoopt dat de mannen deze keer op de zaterdag(avond) wél rekening houden met de belangen van deze wedstrijd…