SC Bolsward Zo1 haalt uit tegen concurrent Old Forward 1

Zondag 1 mei 2016 moest SC Bolsward Zo1 (SCB) thuis aantreden tegen Old Forward 1 op een zonovergoten Sportpark Bolwerk.

Een geduchte tegenstander die net als SCB 37 punten had verzameld in 23 wedstrijden. SCB stond op basis van een beter doelsaldo 3e en Old Forward o.b.v. een 4e. Warga is reeds kampioen en Renado, tegenstander van volgende week, stond 2e met 39 punten. De wedsstrijd ging met 8-0 naar SCB, zodat het doelsaldo nog verder werd opgevijzeld.

SCB trad grotendeels aan in de gebruikelijke opstelling, maar aanvoerder Tom Bleeker startte wel vanaf de bank. Centraal achterin stonden deze keer Denis Akkuz en Sean Noorman met op de backs Maarten Botermans en Niels Sanchez Infante.

Beide teams startten aftastend. Er was doelgevaar van SCB vanaf de zijkant, waarbij een voorzet door de voorwaartsen werden gemist en ook Olf Forward was 1x enigszins gevaarlijk. SCB werd bijna verast door een verre inworp van één van de Old Forward spelers, maar de inzet werd keurig geblokt door Dennis Akkus.

In de 16e minuut kreeg SCB een penalty mee, waarbij de keeper van Old Forward ook nog eens met rood mocht vertrekken. De doorgebroken Paul Huisman werd door de keeper gevloerd, waarbij hij volgens de verslaggever wel de bal raakte. Een penalty én rood was wel een (te) zware straf. De penalty werd feilloos binnen geschoten: 1-0. Vanaf dat moment was de wedstrijd eigen gespeeld. De keeperstrainer van Old Forward kwam in het veld voor een veldspeler en vanaf dat moment was het sein ‘tegenhouden’ voor Old Forward.

In de 22e minuut viel al de 2-0. Een schot van Mounir Bouasrar spatte uiteen op de lat en de afvallende bal werd goed door Ozgur Akkus binnen gekopt. De 3-0 viel na ca. 27 minuten en werd gemaakt door Paul Huisman. Een prachtig afstandschot uit de lucht werd gepromoveerd tot doelpunt. Lorenzo Lemmers maakte na een goede individuele actie de 4-0 en dat was ook de ruststand.

Na rust vielen in de 60e, 70e en 78e minuut de 5-0 resp. 6-0 en 7-0. Alle goals goed uitgespeeld en prima samenspel in het team in de kleine ruimte. SCB Zo1 is voetballend verschrikkelijk sterk op kunstgras en helaas komt dat er op echt gras niet altijd uit. In de fase werden ook de spelers Maarten Botermans, Niels Sanches Infante en Mounir Bouasrar gewisseld voor Tom Bleeker respectievelijk Maxime Mulder resp. Sahan Demirbas.

De 5-0 was een goede goal van Ozgur: goede kaats van Lorenzo op Ozgur en deze rondde na een goede dribbel in de 16 beheerst af. De 6-0 viel uit een standaardsituatie en kwam van 2 invallers: Tom Bleeker kopte de corner terug op Maxime Mulder die de bal in de 16 controleerde en beheerst afrondde. De 7-0 was de tweede van Lorenzo. Harun Ergoz pikte de bal op nadat deze uit een afstandschot van Ozgur Akkus op de paal was beland. Harun plaatste goed terug op Lorenzo die de bal als een zaalvoetbalspeler controleerde in het strafschopgebied en beheerst in de hoek binnen schoot. Het slotakkoord (8-0) was voor Maxime. De bal werd opgepikt door Maxime op eigen helft en na een lange dribbel schoot Maxime vanaf ca. 20 snoeihard de bal in het doel van Old Forward.

SCB was deze zondag duidelijk een maat te groot voor Old Forward, waarbij SCB in het zadel werd geholpen door de scheidsrechter. De penalty was terecht, maar de rode kaart had niet gehoeven. Na 15 minuten was de wedstrijd gespeeld. Helaas drukken de scheidsrechters te vaak, ook in het betaald voetbal zoals bij Ajax – Utrecht, een stempel op de wedstrijd, waardoor de neutrale mannen bepalend zijn voor de wedstrijd en de ranglijst. Het is niet voor niets dat in Amsterdam Ajax-shirts met ‘Makkelie’ op de rug worden verkocht.

Volgende week treedt SCB thuis aan tegen Renado, thuis om 14.00 uur. Een concurrent voor de 2e plaats. De 2e plaats gaat tussen SCB, Oldeboorn, Renado en Old Forward. SCB staat nu 2e. Een plaats die heel belangrijk is, omdat deze plaats er voor zorgt dat de nacompetitie over één ronde gaat i.p.v. twee. Oldeboorn is een gevaarlijke outsider. Komt allen en steun het team van Marc van Hiel. Het voetbal is, zeker thuis, vaak een genot om naar te kijken. Hopelijk kan deze lijn ook worden gehaald in uitwedstrijden.