SC Bolsward (zo) verliest ruim van Drachten: 1-4

BOLSWARD – Nadat SC Bolsward (zo) vorige week het eerste punt binnenhaalde, kwam Drachten zondag naar het Bolwerk. Na negentig minuten was duidelijk dat het na vier speelrondes bij één puntje blijft voor de Bolswarders. De bezoekers gingen met een 4-1 overwinning weer terug naar Drachten.

De problemen voor trainer Marc van Hiel worden weer wat minder, omdat Tom Bleeker en Maxime Mulder er weer bij zijn. Alleen keeper Tolga Demirci is deze en volgende week afwezig. Hij wordt vervangen door Huso Bozkurt.

Vorig seizoen streden beide teams nog om de prijzen, maar in het huidige seizoen wil het nog niet vlotten. Op een prachtige zonnige dag begonnen de ploegen aan de wedstrijd die in eerste instantie gelijk op ging, waarbij gezegd moet worden dat Drachten iets verzorgder voetbalde.

Niettemin was het Wessel Mulder die in de 19e minuut zijn eerste doelpunt voor Bolsward maken. Helaas voor het me en de rest van de thuisploeg kon hier hij hier niet lang van genieten, omdat Drachten twee minuten later alweer langszij kwam. Tot de rust waren nog een aantal kansen voor beide ploegen, maar tot het bleef bij 1-1.

Na de pauze begon Drachten agressiever wat in de 52e minuut resulteerde in een corner, die, na nog een schitterende redding van Özgür Akkus, in tweede instantie keurig werd ingekopt door Drachten. Door Mulder en Bleeker in te brengen en Akkus voorin te zetten, probeerde Bolsward nog het tij te keren.

Dit lukte niet. Drachten bracht tien minuten voor tijd  de stand op 3-1 en in de laatste seconde van de wedstrijd nog op 4-1.

Zondag opnieuw een thuiswedstrijd voor SC Bolsward, dan komt de Groninger club Lewenborg op bezoek.