SC Bolsward (zo) morst punten tegen strijdlustig Jubbega.

Bolsward moest het afgelopen zondagmiddag opnemen tegen het hardwerkende Jubbega van het sympathieke trainersduo Wassenaar en Schokker. In de heenwedstrijd op het kunstgras in Bolsward was Jubbega nog een makkelijke prooi (6-2) voor de manschappen van trainer Marc van Hiel. Door een andere speelwijze gekoppeld aan de altijd aanwezige werklust bij de Jubbegaasters, bleek Jubbega deze middag toch een lastig te nemen hobbel.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de Bolswardtegen een afwachtend Jubbega. Zonder dat de Bolswarders echte kansen wisten te creëren controleerde zij de wedstrijd. Jubbega zakte diep in op eigen helft om vandaar uit het principe te hanteren van vrouwen & kinderen eerst om hun robuuste en balvaste spits Eric Mulder te bereiken. Rond de twintigste minuut had de werkwijze van Jubbega het gewenste resultaat. Een lange peer van achteruit werd niet goed verwerkt door de Bolswarder verdediging en de mee naar voren geslopen Dennis de Haan van Jubbega mocht ongehinderd van twintig meter aanleggen voor de 1-0.

Niets aan de hand zou je zeggen, de Bolswarders, inmiddels patent hebbend om met 1-0 achter te komen en het hierna weer recht te breien, bleven op dezelfde wijze voetballen. Doordat de Bolswarder equipe ondanks coaching van de zijkant weigerde het speelveld tijdens balbezit groot te maken en het baltempo aan zomeravondvoetbal deed denken, konden de fysiek sterke Jubbegaasters de wedstrijd toch naar zich toetrekken. Vlak voor rust betaalde de wilskracht  en inzet van Jubbega zich andermaal uit. Na wat geklungel van het centrale duo van Bolsward pikte de behendige Gosse Posthumus de bal op en snelde richting keeper Demirci om deze  te verschalken met een geplaatst schot. Enige minuten na de 2-0 fluit de onopvallende dus prima leidende scheidsrechter v/d Kamp voor de theepauze.

Na de rust weten de Bolswarders dat er nu de uitdaging te wachten om een 2-0 achterstand weg te werken. Logischerwijs bleef een verdediger in de kleedkamer achter en werd vervangen door aanvaller Sahan Demirbas. Zijn snelheid werd direct goed benut. Via combinaties met Ozgür Akkus en Mounir Bouasrar kwam Bolsward regelmatig dreigend door over de rechter kant. Doordat de defensie van Jubbega zijn aandacht nu moest verdelen kreeg ook Lorenzo Lemmers op links meer ruimte. In de 60ste minuut zorgt hij na een individuele actie vanaf links de aansluitingstreffer: 2-1.

In het laatste half uur van de wedstrijd begonnen de Bolswarders zowaar in te zien dat er nog daadwerkelijk resultaat kon worden behaald. De kansen kwamen in een rap tempo op voor SC Bolsward. Eerst is er Paul Huisman op aangeven van Lemmers, die zijn net iets te zacht ingeschoten poging gekeerd ziet worden. Vervolgens zien we een mooie combinatie tussen Osgür Akkus en Sahan Demirbas met een schot van eerstgenoemde uiteenspatten op de lat. Met nog 20 minuten te gaan worden de laatste twee troeven door trainer Van Hiel ingebracht om de tegenstander nog meer onder druk te zetten. De van een blessure terugkomende Thomas-Jan v.d. Zee vervangt Raymond Abelsma en de pas van zijn snowboard afgestapte power-player Maxime Mulder is de vervanger van Tom Bleeker.

Doordat de Bolswarders nu alles of niets spelen ontstaat er ook de nodige ruimte voor Jubbega zodat het spel in rap tempo heen en weer golfde. Jubbega komt nog twee keer gevaarlijk alleen voor Demirci maar die weigert te capituleren. Door de rustige en goed verzorgde passing van Thomas-Jan v.d. Zee nam de druk op de goalie van Jubbega verder toe. In de 82ste minuut ontstond er een scrimmage waarbij de keeper van Jubbega tot twee keer toe goed in de weg ligt, maar desondanks weet Paul Huisman liggend op de grond de bal het laatste zetje te geven: 2-2.

De laatste 5 minuten van de wedstrijd onder aanvoering van aanjager Maxime Mulder lijkt Bolsward ook nog de winst te pakken. Paul Huisman knalde nog een keer op de lat en de keeper van Jubbega had nog een paar goede reddingen inhuis. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Aanstaande zondag speelt SC Bolsward zo1 om 14.30 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen Harlingen.